Yeni 14 ve 16 inçlik MacBook Pro'yu tanıtacak kişi belli oldu - Haberler - indir.com

Yeni 14 ve 16 inçlik MacBook Pro'yu tanıtacak kişi belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-03 19:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Deneyimli analist Daniel Ives, Apple'ın WWDC 2021 etkinliğinde yeni MacBook Pro cihazlarının tanıtımını yapacağının bilgisini verdi. Apple Silicon işlemcilere sahip olacak olan yeni dizüstü bilgisayarlar, kullanıcılara önemli yenilikler sunacak. 

Haziran ayının gelmesiyle beraber Apple hayranları heyecanlanmaya başladı. Bu heyecanın sebebi gelecek hafta içerisinde WWDC adlı geleneksel olan etkinliğin gerçekleşecek olmadır. Şirket, bu etkinlik gününde en yeni yazılımlarının ve ürünlerinin tanıtımını yapacak. Bu sayesinde sektörün geleceğiyle ilgili olarak önemli açıklamalar da yapılacak. Esasında herkes, bu etkinlik kapsamında neler duyurulacağını az çok tahmin ediyor olsa da elde edilen son haberler, WWDC 2021 etkinliğinde duyurulacak olan ürünlerden bir tanesinin de ne olacağını gösteriyor. 

Apple, M1X işlemcili mac mini'nin tasarımını sızdırdıApple, M1X işlemcili mac mini'nin tasarımını sızdırdı

Deneyimli bir analist olan Daniel Ives tarafından ortaya atılan bilgilere göre, WWDC 2021 etkinliğinde 14 ve 16 inç ekran özelliğine sahip olan tamamen yenilenmiş olan MacBook Pro modellerinin tanıtımını yapılacak. Söz konusu bu cihazların en önemli özellikleri tahmin edileceği üzere Apple Silicon işlemci özelliğine sahip olmasıdır.

MacBook Pro'lar yakın zamanda geliyor

Apple ile ilgili olan önemli denilecek düzeyde sızıntılarla adından söz ettiren Mark Gurman da yeni MacBook Pro adlı cihazlar için de önceki dönemlerde açıklamalarda bulunmuş, bu açıklamaların bugüne kadar duyurulan en güçlü MacBook Pro'ların en yeni modeller olacağını dile getirmiştir. Aynı zamanda Gurman, bu güçlü özelliklere sahip MacBook Pro'ların 2021 yılının yaz mevsiminin ilk günlerinde duyuracağını dile getirdi. Bu bağlamda ise Gurman ile Ives'ın ortak noktada buluştuğunu söylemek mümkündür.

Konuyla ilgili olarak daha önce yapılan sızıntı ve ortaya çıkan iddialara bakıldığında Apple'ın yeni MacBook Pro modelleri Touch Bar'ın kaldırılması, HDMI girişinin yeniden konumlandırılması, MagSafe teknolojisi ve SD kart girişi gibi önemli denilecek düzeyde yeniliklere sahip olacak. Fakat Apple tarafından yapılan resmi bir açıklama yapılmadan, bu özelliklerin hangilerinin kesin olarak yeni MacBook Pro cihazlarda yer alacağını söylemek de pek mümkün değildir. Bu arada, bu dizüstü bilgisayarların M2 işlemci sistemine sahip olacağı da söyleniyor. 7 Haziran günü başlayacak olan bu etkinlik, pek çok bilinmezin netlik kazanmasını sağlayacak. 

 


Tesla Apple'a özendiği için cezaya çarptırıldıTesla Apple'a özendiği için cezaya çarptırıldı
Apple Watch'lar pazar payında lider durumdaApple Watch'lar pazar payında lider durumda
Yeni iPhone 13 sızıntısı Apple hayranlarını sevindirdi     Yeni iPhone 13 sızıntısı Apple hayranlarını sevindirdi     

PAYLAŞ