Yeminli Tercüme Nedir? - Haberler - indir.com

Yeminli Tercüme Nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-05 05:00:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Etkinlik

İçinde bulunduğumuz her geçen gün gittikçe globalleşen dünyada ülkeler arasındaki iletişim artmakta ve güçlenmektedir. Ülkeler arasındaki iletişimin artması ile tercüme sektörü oldukça önemli bir noktaya gelmiştir ve tercüme sektörünün genişlemesi nedeni ile tercüme sektörü çeşitli alt alanlara ayrılmıştır. Bu alt alanlardan biri de yeminli tercüme olarak adlandırılan tercüme alanıdır. Çeşitli tercüme alanlarında profesyonel tercümanlara ulaşmak için Çevirimvar online tercüme bürosunu ziyaret edin.

Yeminli Tercüme Nedir?

Yeminli tercüme devlet tarafından doğrulukları onaylanan tercümeler olarak görülebilir. Yeminli tercüme, yeminli tercümanlar tarafından gerçekleştirilen tercümelerin genel adıdır. Kurum ve kuruluşlar, özellikle devlete kurum ve kuruluşlar, belgelerin doğruluğundan emin olmak zorundadır. Çoğunlukla bürokratik ilişkilerde yeminli tercüme hizmetine ihtiyaç duyulmaktadır.  Yurt dışı ile olan ilişkilerde tercümanın güvenilir olması bir zorunluluktur, eğer belge yanlış çevrilmişse her iki taraf için de çok büyük sorunlara yol açabilir. Bu gibi durumlarda güvenilir, yani yeminli tercümanlar rol oynamaktadır.

Yeminli tercüme, ilgili belgenin yeminli tercüman tarafından gerçekleştirildikten sonra altına imza atılıp kaşe basılması ile gerçekleştirilmektedir. Bu sayede belgeyi alan taraf belgenin doğru çevrildiğine güvenmiş olur. Türkiye içerisinde yeminli tercümanlar Türkiye Noterler Birliği tarafından takip edilmekte ve görevlendirilmektedir. Çeşitli alanlarda tercüme gerçekleştiren yeminli tercümanlar alanında uzman bireylerdir ve profesyonel bir tercüme gerçekleştirmek zorundadır. Uzman yeminli tercümanlara Çevirimvar online yeminli tercüme bürosu aracılığı ile ulaşabilirsiniz.

Kimler Yeminli Tercüman Olabilir?

Yeminli tercüman olmak için gerekli şartlardan ilki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktır. İkinci şart olarak ise Mütercim Tercümanlık, İngiliz Dili ve Edebiyatı gibi 4 yıllık lisans eğitimi veren bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Yeminli tercüman adayları, yabancı dil yeterliklerini kanıtlayacak sınav sonucu belgesi ve lisans diplomalarıyla noterliğe başvurur.  Noter tarafından on aylanıldığı takdirde aday yeminli tercüman olmaya hak kazanır. Noter huzurunda yemin ettikten sonra yeminli tercüman unvanı kazanılır.

Yeminli tercümanlar devlet tarafından onaylı tercümanlar olduğu için yeminli tercüman seçimleri zorlayıcı olabilmektedir. Yeminli tercümanlar tercüme ettikleri belgenin altına kaşe ve imza ile tercümelerinin güvencesini belgelemektedir. Yeminli tercümanlara Çevirimvar online yeminli tercüme bürosu aracılığı ile ulaşabilirsiniz.

Nasıl Yeminli Tercüman Olunur?

Türkiye içerisinde yeminli tercüman olan bir birey sadece Türkiye Cumhuriyeti adına yeminli tercüme gerçekleştirebilmektedir. Yeminli tercüman olmanın bazı şartları bulunmaktadır. Öncelikle aday yeminli tercüman hedef dilde yetkin olmak zorundadır ve bu yetkinliğini kanıtlayan belgelere sahip olmak zorundadır. İlgili bölümlerden üniversite diploması, çeşitli dil sınavlarından olumlu sonuçlar ya da dil kurslarından belgeler yeterli olabilmektedir

Yeminli tercüman adayı aynı zamanda en az üniversite mezunu olmak zorundadır. Üniversite mezunu, yüksek lisans ya da doktorasını tamamlamış bireyler yeminli tercüman olmak için kriterleri karşılamaktadır. Ayrıca yeminli tercüman adayı Türkiye vatandaşı olmalıdır ve sabıka kaydı bulunmamalıdır. Yeminli tercüme devlet tarafından güvenilirlik gerektiren bir uzmanlık alanıdır bu nedenle sabıka kaydı bulunan bireyler yeminli tercüman olamazlar. 

 





PAYLAŞ