Yazılımla kapatılamayan Intel açığı tehlike yaratıyor! - Haberler - indir.com

Yazılımla kapatılamayan Intel açığı tehlike yaratıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-07 14:45:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Intel için son dönemlerde işler yolunda gitmiyor. Spectre ve Meltdown gibi zararlılara karşı hala ciddi bir önlem alamayan şirket, şimdi ise yazılımla dahi kapatılamayan açıkla uğraşıyor. İşte detaylar.

Yıllar geçtikte, saldırıların ve zararlı yazılımların tehlikesi de artıyor. Özellikle kullanıcı gizliliği gibi tartışmaların yaşandığı dönemde Intel’in yazılımla kapatılamayacak bir açığa sahip olması, tehlikenin tüm dünyada konuşulmasına neden oldu. Üstelik bu durum yeni ortaya çıkarıldı. 

Kaspersky Lab'dan güvenli şifre oluşturmak adına 2 öneriKaspersky Lab'dan güvenli şifre oluşturmak adına 2 öneri

Meltdown ve Spectre Nedir?

Spectre ve Meltdown sonrası yeni risk!

Henüz Spectre ve Meltdown etkisi geçmemişken yeni bir tehlikenin daha ortaya çıkması Intel’in bu konuda zorlu bir sürece girmesine neden oldu. Üstelik yamanın herhangi bir şekilde etkili olmaması, ürünlerin tehlikeye her zaman açık olmasına neden olacağından dolayı kullanıcıları da tedirgin etti. Konuyla ilgili ilk bilgiler Worcester Politeknik Enstitüsü ve Lübeck Üniversitesi tarafından paylaşıldı. Core mimarisine sahip olan tüm donanımlarda görülen bu açık, Intel tarafından 9 nesilden beri kullanılıyor ve milyonlarca cihazda şu anda aktif durumda.

Spoiler tehlikesi başladı!

Spectre ve Meltdown sonrasında ortaya çıkan yeni tehlikeye Spoiler adı verildi. Uygulamaların sistemi kolay bir şekilde ele geçirmesini sağlayan bu açık ile birlikte üstelik durum çok daha kritik. Zira bellek emir tamponunu kullanan Spoiler, bu özelliğiyle de öncekilerden ayrılıyor. Bu durumun işlemcilerin çalışma mantığından dolayı ortaya çıktığı ifade edilirken tek çözüm işlemcilerin değiştirilmesi.

Bundan sonraki süreçte üretimi yapılacak donanımlarda bu açık kolay bir şekilde kapatılabilecek olsa da şu andaki sistemler için tehlike bitmeyecek. Bu konuda Intel cephesinden herhangi bir açıklama gelmezken durumun 1 Aralık 2018’ten itibaren bilindiği ifade edildi. Bu konuda nasıl bir açıklamanın yapılacağı ve tehlike ile nasıl mücadele edileceği ise merak ediliyor.  

Google'dan Performans Dostu 'Spectre' Koruması


Fitbit Charge 3 Special Edition incelemesiFitbit Charge 3 Special Edition incelemesi

PAYLAŞ