Yazılıma nereden başlamalıyım ? - Haberler - indir.com

Yazılıma nereden başlamalıyım ?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-31 17:02:01
Editör : Ali Çelik
Kategori : Donanım

Bu içerik  yeni başlayanlar ve başlamayı düşünenler için " Yazılıma nereden başlamalıyım ? " sorusunu cevaplamayı amaçlar. Algoritmalar ve yazılım temelleri hakkında bilgiler sunar.

Yazılıma nereden başlamalıyım ?

Teknoloji geliştikçe varolan bütün sistemler mekanikten dijitale doğru ivmeleniyor. Günümüzde doğrudan yada dolaylı olarak kullandığımız neredeyse her sistemin yazılımla  uzaktan yakından bir alakası var. Eğer yazılım  konusunda hevesliyseniz veya bir takım araştırmalar sonucu yazılıma yönelmeyi planlıyorsanız bu yazı kafanızı karıştırmadan , durumu olabildiğince basite indirgemeye çalışarak size yön göstermeye çalışacaktır.

Yapay zeka kodlama hatası çözümünde kullanılacakYapay zeka kodlama hatası çözümünde kullanılacak

Programlama dilleri çeşitli temeller üzerine geliştirilmiş ve kendilerine özgü yöntemleriyle bilgisayara bir işi yaptırmayı hedefleyen sistemlerdir. Bilgisayarın gelişiminden bu yana yüzlerce programlama dili varolmuştur. Makine seviyesinde diller , düşük seviyeli diller ve yüksek seviyeli diiler olarak ayrım yaptığımızda en kolay sistem yüksek seviyeli en zor sistem makine seviyesidir.

Yazılıma başlamayı düşünüyorsanız dikkat etmeniz gereken en önemli iki nokta şudur: 

  • Yazılım öğrenerek ne yapmak istiyorsunuz ? 
    • Websitesi, masaüstü uygulamaları, mobil uygulamalar, oyunlar, gömülü sistemler vs
  • Algoritma öğrenimi
    • Algoritma denilen sonlu sıralı  mantıksal planlama sistemini iyi bir şekilde bilmek demek yazılım öğrenmek için çok büyük bir adım atmış olmak demektir.

İlk maddeyi ele alacak olursak. Her sistem kendine özgü programlama dilleri ile daha iyi bir şekilde yapılabilir. Örneğin PHP ile yapacağınız websitesini  MIPS dili ile yapmanız pek mümkün olmayacaktır. Hangi alanda ürün çıkarmak istiyorsanız o alana yönelik dillere yakınlık göstermelisiniz.

İkinci maddeyi gözden geçirdiğimizde aslında algoritma , yazılımdan bağımsız bir sonlu sıralı mantıksal planlama sistemidir. Fakat iyi algoritma bilmek demek bir programlama dilini hakkıyla öğrenince diğerlerini çok kısa sürede öğrenebilmek demektir. 

Sonuç olarak yazılıma yeni başlamayı düşünüyorsanız algoritma kavramını iyi bir şekilde araştırmalı ve hangi alana yöneleceğinize karar verip, o alana yönelik diller üzerinde çalışmalara başlamanız gerekmektedir.


İlgili uygulamalar

İnternetin Karanlık Yüzü Hackerlar


PAYLAŞ