Yazılım devi Microsoft, inXile Entertainment'i satın aldı - Haberler - indir.com

Yazılım devi Microsoft, inXile Entertainment'i satın aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-13 11:21:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Oyun

Dünyanın en büyük yazılım üretici olan ve oyun sektörünün vazgeçilmez isimleri olan Obsidian Entertainment ve inXile Entertainment güçlerini birleştirdi. Gücünü birleştiren yazılım üreticileri Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords, South Park: The Stick of Truth ve Pillars of Eternity gibi unutulmayacak oyunlara imzalarını attılar. Daha önceden sizlere sunduğumuz bir haberde firmanın Fantastic Contraption, Torment: Tides of Numenera ve yakında piyasaya sürülecek Wasteland 3 tarzı yapımlara yaklaık olarak 3 milyar Dolarlık yatırım yapma hedefini duyurmuştuk. 

11 video oyun firmalarına ev sahipliği yapıyor

Microsoft Studios; Halo 343, Hellblade geliştirici Ninja Teorisi, Minecraft yapımcısı Mojang ve We Happy tarzı ürünler de dahil olmakla beraber Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Avrupa ülkeleri genelinde 11 video oyun firmalarına ev sahipliği yapıyor. Microsoft Studios, geçtiğimiz Haziran ayında Decay State geliştiricisi Undead Labs ve Forza Horizon studio Playground Gamis de dahil olmak üzere beş adet yeni firmaları satın aldığını yaptığı basın açıklamasında duyurmuştu. 

Firmanın açığı çok büyük

Microsoft 2013 yılında Xbox One'ı oyun piyasasına sürmüştü. Genede yeterli orijinal oyun sürmediği iddia edilen firma otoriterler tarafından yerden yere vurulmuş bu anlamda yetersiz görülmüştü. Bu durum karşısında büyük hayal kırıklığı yaşayan firma ise gece gündüz çalışmış oyun piyasasında kendini en iyi yere getirmek için uğraşmıştı. Uğraşmaya da devam eden firma bu açığı kapatmayı kendine hedef belirlemiş durumda. 

 





PAYLAŞ