YAZGİG Nedir? Yapay Zeka Teknolojisinin Önemi - Haberler - indir.com

YAZGİG Nedir? Yapay Zeka Teknolojisinin Önemi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-24 12:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Etkinlik

Teknoloji dünyasında yapay zeka her zaman önemli bir noktada yer almıştır. Özellikle son dönemlerde üzerinde yoğun bir şekilde durulan ve geliştirilen içeriklerden birisi yapay zeka olmuştur. Yapay zeka birçok film ve kitap içeriğine konu olurken en gelişmiş zekaya sahip olan insan zekası taklit edilerek yaşamı daha kolay bir hale getirilmesi hedefleniyor. Çalışmaların zorluğu ve detayı açık bir şekilde gözükürken, yakın bir zamanda teknoloji alanının büyük bir kısmını yapay zeka konusu kaplaması bekleniyor. Oldukça zor bir kategori olan yapay zeka için nasıl çalışmalar yapılıyor?

Görüntü işleminin daha çok savunma sanayinde önemli bir rolü bulunuyor. İnsansız hava araçlarının beyni rolünde olan yapay zeka, bu noktada insan tanıma, yüz tanıma, cinsiyet seçimi ve yaş tahmin seçimi gibi birçok projenin bir yetenek parçası oluyor. Görüntü işleminin her dönem daha da geliştiğini ve farklı projelerde yer aldığını görüyoruz. Peki bu görüntü işleme gelişimi ne kadar süre ilerleyişini sürdürecek?

YAZGİG 2019 Afiş

Tüm bu merak edilen detaylar Ankara Üniversitesi Yapay Zeka ve Görüntü İşleme Topluluğu 5 Mayıs 2019 tarihinde Eczacılık Fakültesi 50.Yıl Salonu’nda beşincisi gerçekleşecek YAZGİG – Yapay Zeka ve Görüntü İşleme Günü gerçekleştirilecek. Bu alan ve kategoride uzman olan birçok kişinin katılacağı YAZGİG 19, hafta sonunu bilimle geçirmek isteyenler için bire bir olacak. Ülkemizin yapay zeka alanındaki en büyük etkinliklerinden birisi olan YAZGİG ile kafanızdaki soruların tamamen cevaplanması hedefleniyor. Sizlerde yazgig.org internet adresinden etkinlik detaylarına ulaşabilirsiniz.

Etkinlik konuşmacıları

Prof.Dr. Refik SAMET

  • Ankara Üniversitesi "Görüntü İşleme: Vedo Sinopsis"

Dr. Umut DEMİREZEN

  • Roketsan A.Ş. "Yapay Zeka ve Havacılık Sektörü"

 Prof.Dr. Varol AKMAN Bilkent Üniversitesi

  • "Düşünen Bir Yapay Zeka Yapılabilir mi? İnsana Belirli Yönlerden Benzemek Zorunda Mıdır?"

Kürşat İNCE

  • Havelsan A.Ş. "Yapay Zeka Zaafiyetleri"




PAYLAŞ