Yazarlar için motivasyon arttıracak 5 uygulama - Haberler - indir.com

Yazarlar için motivasyon arttıracak 5 uygulama

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-29 13:45:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Yazmayı seviyorsanız ya da profesyonel olarak bu işle ilgileniyorsanız motivasyonunu artıracak olan bu 5 uygulama ile daha fazla verim alabilir ve çalışmalarınızı hızlandırabilirsiniz. 

Yazarların İşini Kolaylaştıran iPad Uygulaması InkMark Yayınlandı

İşte Dünyanın En Çok Kazanan Yazarlarıİşte Dünyanın En Çok Kazanan Yazarları

Bu uygulamalar ve siteler yazmanın farklı yönlerine odaklanarak kişilerin düzenli olarak yazma alışkanlığı kazanmasını sağlar. Aynı zamanda sağladığı motivasyon ile birlikte sizi pek çok konuda geliştiren uygulamalar çoğu yazar için vazgeçilmezlerden birisi olmuş durumdadır.

Prolifiko (Web): Günlük hedeflerle yazma rehberi

Yazarların büyük bir kısmı kafasından kurguyu oturtamadığından dolayı yazma eylemine çok geç geçebilmektedir. Bu web uygulaması ise kişilerin bu konuda daha hızlı bir geçiş süreci yaşamasını sağlıyor. Yazma eylemini ön plana alan bu uygulama sayesinde düzenli bir şekilde yazma alışkanlığını kazanabilirsiniz. Üstelik birden fazla araç ile bu konuda verimliliğinizi arttıracak olan uygulama yazma konusunda ilk tercih edileceklerden bir tanesi.

200 Words a Day (Web): Günlük bir alışkanlık oluşturma

Günde 200 Kelime, yazma alışkanlıklarınızı belirliyor. Günlük yazma alışkanlığı oluşturmanın ne kadar zor olduğu göz önüne alındığında, bu uygulama ile mevcut sorunları çok daha kolay bir şekilde aşabilirsiniz. Bazı durumlarda dünyaca ünlü yazarlar dahi yazma noktasında tıkanabildiği gibi bu çıkmazdan çıkmak ve verimli döneminize geçiş yapmak adına yardım almanız gerekebilir.

YWriter (Android, iOS, Windows): Romanın farklı bölümleri üzerine notlar

Uzun makaleler ya da yazılar hazırlıyorsanız baştan sona kadar motivasyonunuzu aynı şekilde tutmak oldukça zordur. Bu tür durumlarda ise yine uygulamalardan destek almanız, motivasyon sağlamak adına avantaj yaratabilir.

Cep telefonunuzda her zaman hazır durumda olacak uygulama sayesinde aklınıza gelen fikirleri not alabilir ve unutma durumunu böylece ortadan kaldırabilirsiniz. Sürekli yanınızda taşıdığınız cep telefonu uygulaması kişisel bir asistanınız olacak ve her şeyi kişisel asistanınız ile paylaşarak yazma konusunda kendinize bir avantaj yaratabileceksiniz. Yeni bir fikir, yeni bir roman karakteri ya da olay örgüsü gibi pek çok farklı durumda bu uygulamadan destek alabilirsiniz. Ancak, YWriter’ın bir kelime işlem yazılımı olmadığını, tüm fikirlerinizi tek bir yerde tutmaktan ibaret olduğunu unutmayın.

True Novelist (Web): İstatistiklerle ücretsiz online roman yazma uygulaması

Özellikle kitap yazanlara yönelik geliştirilen uygulama, bir internet sayfası üzerinden erişilebiliyor.  Herhangi bir roman yazarının ihtiyacının çoğunu karşılayan ücretsiz bir web uygulaması olarak dikkat çeken uygulama, kelime işlemci ve buna bağlı olarak geliştirilmiş pek çok özelliği bir arada sunuyor.

Yeni bir roman yazmaya başladığınızda uygulama dahilinde kategorilere, alt hikayelere, bölümlere, karakterlere ve sahnelere kadar ayrı parçalar oluşturabilir ve daha sonra bunları uygulama üzerinden bir bütün olarak yazabilirsiniz. Roman yazacak kişilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilir durumda olan uygulama özellikleri ile dikkat çekiyor ve pek çok profesyonel yazar tarafından da destekleniyor. Herhangi bir gün ne kadar kelime yazdığınızı ve bunun için ne kadar zaman harcadığınızı dahi uygulama ile takip edebilirsiniz. Performansınızı ölçmek ve kontrol altında tutmak adına da uygulama size büyük bir kolaylık sağlayacak.

 

Edward (Web): Online kitap yazarı ve organizatör

Hikayenizi yazmanın ötesinde kitap ya da yazmanız gereken metinlerle ilgili tüm düşüncelerinizi aktarabileceğiniz ve geniş bir taslak oluşturabileceğiniz uygulama arıyorsanız internet üzerinden kullanıma sunulmuş olan bu uygulamayı tercih edebilirsiniz. Özellikle karışık ve oldukça geniş bir içeriğe sahip olan eserleriniz için bu online uygulama sayesinde daha iyi bir planlama yapabilirsiniz. Edward'ın ücretsiz sürümü, romanınıza başlamak ve yazılımı aynı anda denemek için iyi bir seçenek sunuyor. 

Yandex'te En Çok Hangi Yazarları Aradık? 


İlgili uygulamalar
Horizon Zero Dawn'a Yazarlar Birliği ÖdülüHorizon Zero Dawn'a Yazarlar Birliği Ödülü

PAYLAŞ