Yayınlanan rapora göre iPhone kullanıcıları home tuşunu geri istiyor - Haberler - indir.com

Yayınlanan rapora göre iPhone kullanıcıları home tuşunu geri istiyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-05 10:30:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Daha önceki yayınladığımız haberlerde iPhone Home tuşunun Apple tarafından kaldırılma kararı aldığını size duyurmuştuk. Apple çentiksiz ekran yanında bir de yeni tasarıma sahip home tuşu olmayan iPhone akıllı telefonlar üretip piyasaya sürdü. Ancak home tuşu olmayan iPhone modeli kullanan kişiler sanırım bu modellerden çok fazla memnun değil. Çünkü Nikkei Asian Review tarafından yayınlanan rapora göre iPhone XR modeli hedeflenen satış rakamlarına ulaşmadı. Hatta iPhone XR modelinden daha eski olan iPhone 8 daha fazla satış yaptı. 

Apple iPhone 5 tamir desteğine son verdiApple iPhone 5 tamir desteğine son verdi

Apple CEO'su Tim Cook raporu yalanladı

Böyle bir durum ile karşı karşıya kalmayı planlamayan Apple için bu satış sonuçları üzücü oldu. Firmanın pazarlama stratejisi göz önünde bulundurulduğu zaman yeni Face ID özellikli iPhone'lar başarı açısından hedef alındı. Yayınlanan bu rapor sonucunu kabul etmeyen Apple CEO'su Tim Cook, "Home tuşu bulunmayan iPhone X modelleri daha fazla satılıyor." ifadelerini kullandı. Peki kim doğru söylüyor? Yayınlanan Nikkei Asian Review raporları mı yoksa Apple CEO'su mu? 

Kullanıcılar home tuşunu geri istiyor

Şu gerçek ki şirket yeni tasarıma sahip olan yeni iPhone modellerinde home tuşunu kaldırdı. Yayınlanan Nikkei Asian Review sonuçları şayet doğru ise iPhone kullanıcıları bu tasarımdan pek memnun kaldıklarını söyleyemeyiz. Hatta yayınlanan raporda verilen istatistiklere göre iPhone kullanıcıları yeni iPhone modellerinde ekran küçük olsun ama home tuşu mutlaka olsun yönünde istekler olduğunu bize gösteriyor. Şirket ise bir hayli iddialı başlangıç yaptığı iPhone X modeli ile bakalım ne kadar satış yapabilecek. Tüm bu iddialar doğru mu hep birlikte göreceğiz. 

Apple en çok kazanan firma

Sosyal medya paylaşımlarını göz önüne alacak olursak ve telefon hakkında yorum yapanları göz önüne alacak olursak home tuşunun kaldırılmasından memnun olan insanlarda var memnun olmayan insanlarda var. Bu anlamda baktığımız zaman tam manasıyla sayı vermek neredeyse güç. Ancak şu gerçeği hepimiz biliyoruz ki bugün akıllı telefon üreticilerine baktığımız zaman Apple bu anlamda en çok ekmek yiyen ve milyon dolarlar ile oynayan firma. Bu anlamda şirket illaki kullanıclarının yorumunu dikkate alacaktır fakat bu durumdan ne kadar etkilenir bilmiyorum.

 


iPhone'lar Artık Yağmur Altında Daha İyi ÇalışacakiPhone'lar Artık Yağmur Altında Daha İyi Çalışacak
Redd Grubu'nun Yeni Klibi iPhone X ile ÇekildiRedd Grubu'nun Yeni Klibi iPhone X ile Çekildi
iPhone 8 ve iPhone X'e yavaşlatma özelliği geldiiPhone 8 ve iPhone X'e yavaşlatma özelliği geldi

PAYLAŞ