Yayınlanan ilk Tiktok şeffaflık raporu merak uyandırdı - Haberler - indir.com

Yayınlanan ilk Tiktok şeffaflık raporu merak uyandırdı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-03 20:59:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

 

Sosyal medya platformları bazen hangi ülkelerden kullanıcı bilgilerinin teslim edilmesi veya hesaplarının kapatılması adına aldıkları talepleri açıklayan şeffaflık raporu yayınlarlar. Son dönemlerde hızla büyüyen TikTok da ilk şeffaflık raporunu yayınladı.

TikTok, merkezini Çin dışına taşımayı planlıyorTikTok, merkezini Çin dışına taşımayı planlıyor

Dönem dönem devlet kurumları sosyal medya ve teknoloji şirketlerinden kullanıcı bilgilerini ister veya bazı kullanıcıların hesaplarının kapatılması talebinde bulunur. Bu taleplere uyum uymamak ise durumun gerekçesi ve şirketin insaniyetine bağlıdır. Ancak zaman zaman şirketler yayınladıkları şeffaflık raporlarıyla bu talepleri kamuoyuna duyurur.

TikTok’un Çin’le ilişkisi tehdit mi?

Son dönemlerde veri ihlalleri gerekçesiyle sıkıntılı dönemler yaşayan TikTok ilk kez şeffaflık raporunu yayınladı. Yayınlanan raporda en çok dikkat çeken detay ise Çin’in sosyal medya uygulamasından hiçbir kullanıcı bilgisini ya da içeriği kaldırtmaya yönelik bir talepte bulunmaması oldu. Kanada ise sadece bir kez kullanıcının tehlike altında olduğu düşüncesiyle bilgilerine acil erişim talep etmiş.

TikTok’a ulusal güvenlik soruşturması!

Rapora göre TikTok’tan en çok talepte bulunan ülke Hindistan. Hindistan 107 kez TikTok’tan kullanıcılara dair bilgi talep ederek bazı içeriklerin kaldırılmasını istemiş. ABD ise 79 taleple listenin ikinci sırasında.

Rapor TikTok’un 2019 senesinde Çin’le ilişkilerinin incelenmesinin ardından yayınlandı.  Konuyla ilgili “The Washşngton Post” gazetesinde yayınlanan bir haberde TikTok’un Çin hükümetini mutlu etmek adına Hong Kong’taki protestocular tarafından üretilen içeriklere sansür uyguladığı iddia edilmişti. TikTok bu iddiaları reddetmiş olsa da bu durum ABD hükümetinin uygulama için “Ulusal güvenlik soruşturması” başlatmasının önüne geçememişti. Ve ardından ABD ordusundaki askerlerin TikTok’u kullanması yasaklanmış ve uygulama siber tehdit olarak değerlendirilmişti.


İlgili uygulamalar
ByteDance'den TikTok hisselerinin satışıyla ilgili resmi açıklama!ByteDance'den TikTok hisselerinin satışıyla ilgili resmi açıklama!
TikTok yetenek avını başlattıTikTok yetenek avını başlattı

PAYLAŞ