Yayımlanan Android 11 Final Beta yenilikleri neler? - Haberler - indir.com

Yayımlanan Android 11 Final Beta yenilikleri neler?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-07 15:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Dün yayınlanan Android 11 Final Betü sürümü ile bir birlikte bir sürecin sonuna gelinmiş oldu. Google'ın yeni işletim sisteminin final beta sürümü Pixel 2,3,3a ve 4 için yayınlandı. Bu sürüm, kararlı Android sürümünden önceki son sürümü olacak. Android'in resmi geliştirici bloğunda yayınlanan gönderi ile kararlı sürümün yakın olduğu müjdesi de verildi.

Android 11 Final Beta yayınlandı! İşte yenilikler

Beta sürümleri geliştiricilerin uygulama ve oyunları yeni ortama hızlı entegre etmesi için yayımlanıyor. Dolayısı ile gelen yenilikler kullanıcıları değil, geliştiricileri hedef alıyor. Beta 2 ile sistem kararlılığı yerine oturtulmuştu, arayüz tasarımlarındaki yenilikler de Beta 3 ile kararlı hale getirilmiş oldu.

Android cihazlar için en iyi 3 VPNAndroid cihazlar için en iyi 3 VPN

Gelen en dikkat çekici yenilik şöyle; uygulamaların konum tespitleri için yeni bir yöntemi kullanabilecek olması. Şun ana kadar ki Android sürümlerinde bir uygulama konumumuzu öğrenmek istediği zaman chazın GPS özelliğinin aktif edilmesi gerekiyordu. Artık buna gerek kalmıyor, uygulamalar yalnızca kendileri için GPS aktif hale getirebilecek. Bu sayede de hem gizlilik hem de pil tasarrufu üst düzeye çıkarılmış olacak.

Diğer yenilikler, geliştiricilerin uygulamalarını daha kolay geliştirebilmesi için yapılan bazı optimizasyon çalışmalarından ibaret.Yayınlanan yeni beta sürümünün bizleri heyecanlandıran özelliği, son beta sürümü olacak olması. Android 11 Beta sürümünün ardından en sonunda kararlı bir sürüme ulaşacağız.

Yeni sürümü edinebilmek için Pixel cihazınıza uygun güncelleme dosyasını Android Flash Tool aracılığıyla yüklemelisiniz. Eğer bir uygulama geliştiricisi iseniz yeniliklere ayak uydurmak için kod editörünüzü güncellemelisiniz.



PAYLAŞ