Yaya hareketlerini tahmin eden bir yapay zeka geliştiriliyor - Haberler - indir.com

Yaya hareketlerini tahmin eden bir yapay zeka geliştiriliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-29 19:05:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Lazer darbeleri kullanılarak bir nesne ya da bir yüzeyin uzaklığını anlamaya yarayan teknolojinin adı LIDAR, yeni nesil yapay zekaya sahip araçlarda yayaların hareketlerini tespit etmek için kullanacak. Yayaların veya otomobillerin ilerleyişlerini önden hesaplayabilmek şu an da zor. Ancak yapay zekalı araç tasarlayan Volvo,yüksek çözünürlüklü LİDAR sistemi sayesinde yayaların ya da otomobillerin hareketlerini önceden bilebilecek. Bu müjdeyi LA Auto Show'da açıklayan Volvo, oldukça iddialı konuşuyor. 

Volvo İDAR Şirketi Luminar ortak projeye imza atacak!

2018 Haziran ayında bir açıklama yapan Volvo Şirket yetkilileri, o dönemde LİDAR Şirketi Luminar ile ortaklık yapacağını herkese duyurmuştu. Fakat böyle bir projenin varlığından haber vermemişti. Kafasında önceden ayarlamış olan Volvo, müjdeli haberi verdi ve insanlara bu yapay zekayı en kısa zamanda ulaştırmak için hareket geçtiğini bildirdi. Her iki şirkette güçlerini birleştirerek oluşturacakları yapay zeka ile yayaların trafikte nasıl davrandığını anlayabilmek için yüksek çözünürlüklü uzun menzilli sensörler kullanacaklarını açıkladılar. 

Kazaların önüne geçilmesi hedefleniyor

Birçok anlamda başarılı olacak olan bu proje ile Volvo, kazaların önüne geçmek istiyor. Bu anlamda Luminar'ın LİDAR'ı yayaların hareketlerini lazer kullanarak belirleyecek. Bu sayede bu veriler yayaların çubuk çizimleri ile o kişinin ne yapacağını belirleyecek. Oldukça basit ancak etkili bir yöntem olarak görünen bu sistem şayet hayata başarılı bir şekilde geçirilirse günümüzde gerçekleşen kazaların önüne büyük olasılıkta geçilmiş olabilir. Az önceki anlattığım sistem sayesinde ise araç içerisindeki şoför yayaların durmak mı istediğini ya da hareket mi etmek istediğini anlayacak ve ona göre hareket edecek. 

 

 





PAYLAŞ