Yavaş çalışan iOS 13 nasıl hızlandırılır? - Haberler - indir.com

Yavaş çalışan iOS 13 nasıl hızlandırılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-13 14:04:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

iOS 13 işletim sistemine sahip iPhone cihazınızda çeşitli yavaşlamalar ve problemler bulunuyorsa, yapabileceğiniz bazı adımlar ile iOS 13’ü hızlandırabilirsiniz. Apple’ın sahip olduğu en yeni işletim sistemi sürümü iOS 13, geçtiğimiz Eylül ayı ile beraber tüm Apple kullanıcılarına sunulmuştu. iOS 13 sadece iPhone değil, iPad tarafında da çeşitli yeniliklerle gelmişti. Bu yenilikler oldukça beğenilirken, iPhone tarafında yavaşlama olduğunu iddia eden kullanıcılar için ise iOS 13’ü hızlandırabileceğiniz bazı yöntemler bulunuyor. Gelin şimdi iOS 13 nasıl hızlandırılır ve neler yapılması gerekiyor tüm detaylara bakalım.

iOS 13 iPhone Cihazımı Nasıl Hızlandırabilirim?

iOS 13 ile rehberinizde olmayan numaralardan gelen çağrılar nasıl sessize alınır?iOS 13 ile rehberinizde olmayan numaralardan gelen çağrılar nasıl sessize alınır?

iOS 13.x gibi sürümlerin güncellemesi ile beraber cihazınızın yavaş çalıştığını düşünüyorsanız bazı önlemler alabilirsiniz.

Arka plan uygulamalarını devre dışı bırakma

Arka plan uygulamalarında kullanmadıklarınızı devre dışı bırakarak, bu noktada iOS 13 performansınıza olumlu bir katkı sağlayabilirsiniz. iOS 13’te arka plan uygulamalarını devre dışı bırakmak için ilk olarak Ayarlar sayfasını açın. Daha sonra Genel > Arka Planda Uygulama Yenile bölümüne erişerek burada bu özelliği tamamen kapatabilir veya dilediğiniz uygulama için kapatabilirsiniz.

Hareketi Azalt’ı Kullanabilirsiniz

iPhone modellerde yer alan Reduce Motion özelliği ile çok göz alıcı animasyonları ortadan kaldırarak cihazınızın daha seri çalışmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için Ayarlar > Erişilebilirlik > Hareket > Hareketi Azalt seçeneğine erişmeniz ve buradaki özelliği devre dışı bırakmanız yeterli olacaktır. Bu sayede uygulamalar arası geçiş ve animasyonlar azalarak performansınıza olumlu bir etki sağlayacaktır.

Posta Uygulaması iOS 13’te Oldukça Yavaş

Bazı kullanıcılar tarafından Posta uygulamasının oldukça yavaş çalıştığı iddia ediliyor. Posta uygulamasından çıkış yaparak yeniden başlatmayı deneyebilir ve bu sayede hem uygulamanın hem de cihazın performans sorunlarını azaltabilirsiniz.

iPhone Yeniden Başlatmaya Zorlama

Bazı zamanlar telefonu yeniden başlatmak performansa olumlu bir etki sağlayacaktır. Her cihaz için farklı bir kombinasyon bulunabilirken, yeni iPhone modelleri için Ses açma düğmesine basıp bırakın, ses kısma düğmesine basın ve bırakın. Daha sonra güç tuşuna basılı tutarak ekranda Apple logosu gözükene kadar basılı tutun.

iPhone 7 için;

Ekranda Apple logosu yer alana kadar güç düğmesine ve ses azaltma düğmesine basılı tutun. Bu işlem 7 cihazınızı yeniden başlatmaya zorlayacaktır.

iPhone 6s, iPhone 6s Plus ve iPhone SE için;

Ekranda Apple logosu gözükene kadar Güç düğmesini ve Home düğmesi ile beraber basılı tutun.

Tüm bu yapacağınız işlemler sonucunda performansınızda artış olma ihtimali bulunmaktadır.


iOS Instagram karanlık mode desteği kazandıiOS Instagram karanlık mode desteği kazandı
Android ve iOS Instagram karanlık mod nasıl ayarlanır?Android ve iOS Instagram karanlık mod nasıl ayarlanır?

PAYLAŞ