Yarın tanıtılacak olan Samsung Galaxy A80 ve A60'ta bizleri neler bekliyor? - Haberler - indir.com

Yarın tanıtılacak olan Samsung Galaxy A80 ve A60'ta bizleri neler bekliyor?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-10 00:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Güney Koreli akıllı cihaz üreticisi Samsung, yarın düzenleyeceği basın toplantısında Galaxy A serisinde yer alan akıllı cihazlarını tanıtacak. Yarın tanıtılacak olan Galaxy A serisi hakkında neler biliniyor? Bunun değerlendirmesini yazımızın devamında yapabiliriz. Akıllı cihaz üretiminde oldukça iddialı olan ve neredeyse ürettiği akıllı cihazlar ile gündemden düşmeyen şirket yarın da ürettiği akıllı cihazlar hakkında bilgi verecek. Galaxy A serisinin özelliklerini merak eden kullanıcıları yazımızın devamını inceleyebilirler. 

Teknoloji devi Samsung, yarın yani 10 Nisan tarihinde Galaxy A serisinde yer alan akıllı cihazlarını tanıtacak. Serinin parlayan yıldızı olarak görülen Galaxy A80 modelli akıllı cihaz şimdiden heyecanlandırıyor. Bunu takiben Galaxy A90 modelli akıllı cihaz ile karşı karşıya geliyoruz. Daha önce A serisinde yer akıllı cihazlar ile ilgi resmi olan ya da resmi olmayan birçok bilgi ile karşı karşıya gelmiştik.

Samsung Galaxy A90 Özellikleri Ortaya ÇıktıSamsung Galaxy A90 Özellikleri Ortaya Çıktı

Bunlardan resmi olmayan olarak bildiğimiz bilgilerden biri ise, görseller hakkında geldi. Şöyle ki Galaxy A90 modelli akıllı cihazın kaydırılabilen ve aynı zamanda döndürülen bir kamera  sistemi doğrultusunda geleceği düşünülüyor ve bu son teknoloji kamera sistemi sayesinde arka kamerayı aynı zamanda ön kamera olarak da kullanabileceksiniz. Bu sistemin böyle olduğu resmi olup olmadığı belirlenmeyen görsellerden çıkarılmıştır. 

Cihazda yer alan kameralardan biri 48 MP diğeri ise 8 MP şeklinde olacak. İki kamera doğrultusunda tasarlanan Samsung markalı akıllı cihazın ekranı 6,7 inç AMOLED özelliğine sahip olacak ve ekranda herhangi bir çentik sistemi yer almayacak. Bu da cihazının tasarımının son derece şık bir şekilde olduğunun göstergesidir. Galaxy A90 modelli akıllı cihazın tıpkı Galaxy S10 modelli akıllı cihazda olduğu gibi 5G desteğinde olduğu gibi 25 W hızlı şarj özellikli 3.700 mAh batarya gücüne sahip olacağı düşünülüyor. 

Galaxy A60'ın özellikleri

Galaxy A60 modelli akıllı cihazın özelliklerine baktığımız taktirde A90'dan daha fazla bilgiye ulaşıyoruz. Bu bilgilerin kaynağı ise TENAA olarak görülüyor. Galaxy A60,6,3 inç AMOLED ekranıyla birlikte A90’dan daha küçük bir cihaz olacağı yönünde bilgiler mevcuttur. A60, cihazın ekranına gömülü 32 MP özellikli bir ön kamera ve aynı zamanda 16 MP, 8 MP ve 5 MP’lik üç arka kamera sistemi doğrultusunda gelecek. Bu da kullanıcıların kusursuz fotoğraflar çekeceği yönündedir. Teknoloji devi Samsung'un ürettiği telefonun yonga setinin ise,  iki adet büyük işlemci çekirdeğine ek olarak altı adet küçük işlemci çekirdeği ile gelmesi bekleniyor. İşlemci sisteminin ise büyük ihtimalle Exynos olması bekleniyor. 

Galaxy A60'ın 6 ya da 8 GB RAM’le birlikte geleceği yönünde bilgiler mevcuttur. Bu RAM kapasitelerine sahip olan cihazın dahili depolama seçenekleri ise 64 GB ya da 128 GB olacak. Cihazın hızlı şarj özelliğine sahip olup olmayacağı hakkında kesin bilgiler yokken 3.410 mAh gücünde bir batarya özelliğine sahip olacak. Galaxy A90’ın parmak izi okuyucusu yine Galaxy S10 serisinde olduğu gibi ekrana gömülü bir şekilde karşımıza çıkıyor, A60 modelli akıllı cihazın ise parmak izi okuyucusu arka panelinde yer alacak.


Samsung Galaxy A60, Nisan ayında tanıtılacakSamsung Galaxy A60, Nisan ayında tanıtılacak
Samsung Tarafından Üretilen Galaxy A90'ın Çıkış Tarihi DuyurulduSamsung Tarafından Üretilen Galaxy A90'ın Çıkış Tarihi Duyuruldu
Samsung Galaxy A90'un Çentiksiz Ekranı DoğrulandıSamsung Galaxy A90'un Çentiksiz Ekranı Doğrulandı

PAYLAŞ