Yaratıcı Instagram hikayeleri nasıl oluşturulur? - Haberler - indir.com

Yaratıcı Instagram hikayeleri nasıl oluşturulur?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-09 17:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dünyann en popüler sosyal medya servislerinden birisi olan Instagram, özellikle kazandığı hikayeler özelliği sonrasında büyümesini ve geliştirmesini hızlandırmış durumda. Hikayeler özelliğini bünyesine kazandırdığından beri şirketin en fazla yoğunluk gören bölümü hikayeler kısmı oldu. Bu özellik ile büyük kitlelere sahip olan kullanıcılar marka ürünlerini pazarlıyor ve birçok tanıtım gerçekleştiriyorlar. Temel kullanıcılar ise günlük yaşantısından kareleri takipçileri ve arkadaşları ile hikaye de aktif olarak paylaşıyorlar. Hikayeler noktasında ilgi çekici paylaşımlar yapmak da mümkün oluyor. Bizde sizlere bu içeriğimizde yaratıcı Instagram Hikaye paylaşımları için kullanabileceğiniz uygulama ve ek araçlardan bahsedeceğiz.

Instagram’da yaratıcı hikayeler nasıl oluşturulur?

Instagram yeni bir keşif sayfası üzerinde çalışıyor!Instagram yeni bir keşif sayfası üzerinde çalışıyor!

Instagram’da yaratıcı hikayeler paylaşmak için hem Android hem de iOS tarafında kullanabileceğiniz çeşitli uygulamalar bulunuyor. Bunlardan birisi olan Canva adlı uygulamayı yükleyerek başlayabilirsiniz. Çoğu fenomen kişi ve marka tarafından tercih edilen bu uygulama, Instagram hikaye ve gönderilerinizi düzenlemenize olanak sağlıyor. Uygulamayı Android için Google Play Store üzerinden ve iOS için ise App Store üzerinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Canva uygulaması ile Instagram hikayelerinizi düzenleyebilir ve yaratıcı tasarımlar ile paylaşım yapabilirsiniz. Ayrıca Twitter, Facebook ve diğer sosyal medya görselleri için de uygun boyutta gönderiler veya logolar tasarlayabilirsiniz. Canva’yı indirdikten sonra ana ekranda uygulamaya giriş yapmanız gerekiyor. Giriş işlemi sonrasında ana ekrandaki seçeneklerden Instagram Hikayesi bölümüne tıklayın ve hazır şablonlardan birisi seçin. Seçmiş olduğunuz şablonda Düzenle bölümüne tıklayarak tasarımınızı kişiselleştirebilirsiniz.

Canva’daki şablonlar ile yazı tipi, görsel, arka plan, simge ve çerçeve gibi birçok detayı Instagram hikayenize dahil edebilirsiniz. Yapmış olduğunuz tasarımın ekranda sağ üst köşesindeki yukarı ok işareti butonuna basarak Görsel Olarak Kaydet’i seçerek galerinize indirebilir veya Instagram hikayenizde direkt bir şekilde paylaşabilirsiniz.


Instagram Corona virüsü için geliştirdiği yeni özellik test aşamasındaInstagram Corona virüsü için geliştirdiği yeni özellik test aşamasında
Instagram için yeni bir özellik yoldaInstagram için yeni bir özellik yolda

PAYLAŞ