Yapılan bir araştırmaya göre Çin'deki iPhone kullanıcıları fakir ve eğitimsiz - Haberler - indir.com

Yapılan bir araştırmaya göre Çin'deki iPhone kullanıcıları fakir ve eğitimsiz

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-28 13:16:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çin'de yapılan bir araştırmaya göre Çin'deki iPhone kullanıcıları fakir ve de eğitimsiz olduğu tespit edildi. Ortaya çıkan bu sonuç ise dünyanın diğer yerlerinde şaşkınlıkla karşılandı. Nedeni ise sizlerinde tahmin ettiği üzere Apple ucuz bir marka değil. Özellikle son piyasaya sürdüğü telefonlar düşünülecek olursa hiç te fakir insanların alabileceği bir telefon değil. Çin'de bulunan bir MobData isimli anket firması telefon kullanıcıları üzerinden cinsiyet, eğitim durumu ve yaş gibi bazı özellikler içeren araştırma gerçekleştirdi. Gerçekleşen bu araştırmaya göre ise  Çin'de insanlar var olan fakirliklerini kapatmak için iPhone sahip oluyor ve kullanıyor.  

Çin'li kadınlar ve erkekler Apple ya da Huawei'yi tercih ediyor

Gerçekleşen araştırmaya derinlemesine inceledik ve MobData, ortalama iPhone kullanıcılarının lise diploması olan 18 yaş ile 34 yaş grubu evli olmayan kadınlar olarak tespiti gerçekleşti. Bu kullanıcıların gelir durumları göz önüne alındığı zaman ise 432 ABD Doları'ndan daha az gelir elde ediyorlar. Bir diğer tarafta Huawei ise yapılan araştırmaya göre yaş aralığının 25 ile 34 yaş arasında evli erkeklerin olduğu tespit edildi. Bu erkeklerin aylık geliri ise 720 ABD Doları ile 2 bin 880 ABD Doları arasında değişiklik gösteriyor. 

Apple'ın Çin'deki pazar payı %9 oranında.

Gerçekleşen araştırmada aynı zamanda Huawei kullanıcılarının genel itibari ile kendilerine ait bir arabaları olduğu ve Apple kullanıcıların ise arabalarının olmadığı dikkat çeken bir diğer özellikler arasında. Huawei, Çin akıllı telefon pazarında lider vasfını korumaya devam etmekle beraber Xiaomi, Oppo ve Vivo gibi markalar Huawei'den sonra geliyor. Apple'ın buradaki pazar payı ise %9 oranında.





PAYLAŞ