Yapay zekaya 1 milyar dolarlık yatırım - Haberler - indir.com

Yapay zekaya 1 milyar dolarlık yatırım

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-17 09:04:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Yapay zeka konusunda etkin birimlerden birisi olan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), yeni teknoloji için 1 milyar dolarlık yeni bir yatırım kararı aldı. İşte konuyla ilgili detaylar.

Makine öğrenimi ve veri bilimi konusunda bugüne kadar ses getiren pek çok çalışma yapan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), yeni dönemde bu çalışmalarını daha da arttırmayı hedefliyor. Yapay zekanın geleceği adına da büyük bir önem taşıyan yeni dönemde MIT tarafından 1 milyar dolarlık yatırım yapılacak ve bu yatırımlar ile birlikte sadece bu alana yönelik çalışmaların yapılacağı enstitü kurulacak.

Verily, sivrisineklerle mücadele için yapay zeka kullanacakVerily, sivrisineklerle mücadele için yapay zeka kullanacak

Microsoft'tan Çince çeviri yapan yapay zeka!

Yeni yatırım rekor seviyede

MIT tarafından yapılacak bu yatırımın gerçekleşmesi halinde aynı zamanda bir rekor de kırılmış olacak. Öyle ki bugüne kadar hiçbir ABD akademik kuruluşu, yapay zeka için böylesine büyük bir yatırım yapmazken MIT bu konuda bir ilk olacak. Planlamalara göre 2022 yılı itibari ile çalışmalara başlayacak olan enstitüde 50 yeni fakülte açılacak. Öğrencilerin bu alanda çalışma yapabilmesi adına burs programlarının da olacağı enstitü tüm dünyanın dikkatini çekecek düzeyde.

DeepMind'dan komut almadan çalışan bağımsız yapay zeka

Enstitü dahilinde gerçekleştirilecek çalışmaların büyük bir bölümü tartışma ve düşünceler üzerine olacak. Yapay zekanın insan hayatında nasıl yer alması gerektiği, hangi alanlarda nasıl kolaylıklar sağlayacağı üzerinde yapılacak beyin fırtınaları ile birlikte yeni çalışmalar için zemin hazırlanacak.

Sahibini Taklit Edecek Yapay Zekalı Telefonlar Geliyor


IBM yapay zekanın ön yargılarını tespit etmek için kollarını sıvıyorIBM yapay zekanın ön yargılarını tespit etmek için kollarını sıvıyor
Yapay zekanın öğrenme serüveniYapay zekanın öğrenme serüveni
Moskova'da bir otele Yapay Zekalı Seks Robotu GeldiMoskova'da bir otele Yapay Zekalı Seks Robotu Geldi

PAYLAŞ