Yapay zekanın işinizi geliştirebileceği 3 yolu - Haberler - indir.com

Yapay zekanın işinizi geliştirebileceği 3 yolu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-30 19:01:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Liste

Yapay zeka alanı büyümeye devam ettikçe iş dünyasına etkisi de artıyor. AI ile işletmeler veriyi ölçme ve toplama, modelleri tanıma ve çıkarım yapma gücüne sahip oluyor. Bu, işletmeler ve müşterileri için bulut deneyimi başta olmak üzere iş planlarının gelişmesini sağlıyor. Yapay zekanın gelişmesi ile birlikte elde edilen büyüme, işletmelerin yapay zekadan yararlanabileceği alanları da arttırıyor. Bu bakımdan yapay zekanın işletmenize sağlayacağı 3 farklı yolu inceleyerek işlerinizi bu yönde planlayabilirsiniz. 

En çarpıcı 10 yapay zeka vakası 

HUAWEI’nin yapay zekası ile görme engelliler artık duyguları “görebilecekHUAWEI’nin yapay zekası ile görme engelliler artık duyguları “görebilecek"

1. Yapay zeka ile kolay algılama

Yapay zeka ile birlikte elde edilen kolaylıklardan bir tanesi verinin kolay bir şekilde algılanması ve depolanması. Üstelik çok farklı kriterlere göre araştırma yaparak veriler üzerinde detaylı incelemenin gerçekleştirilebilir olması, yapay zekanın önemini arttırıyor. Çalışmalarınıza yapay zeka desteği ekleyerek hangi alanda çalışırsanız çalışın kapsamlı şekilde verileri elde etmeye başlayabilir ve böylece en iyi sonucun hangisi olduğunu tespit ederek çalışmalarımızı bu yönde planlayabilirsiniz.

2. Yapay zeka ile kitlenizi tanımlayın

İşletmelerin, müşteri odaklı kalabilmek için daha gelişmiş teknikleri kullanması ve daha karmaşık müşteri modellerini tanıyabilmeleri gerekir. Öyle ki yapay zeka desteği ile birlikte işletmeler etkinliklerine ve profillerine göre yeni müşterilere hizmet veya ürün önerileri sunma imkanı elde eder. Böylece şirketler, tüketicilerin satın almak isteyebilecekleri ürünleri öğrenerek hizmetlerini geliştirmek adına tahmine dayalı müşteri analitiklerini kullanır. Google ve Facebook, kullanıcıların tıklayabileceği reklamlar sunmak için benzer bir yaklaşım kullanmaktadır.

3. Yapay zeka gelecekle ilgili öngörüleri iyileştirir

Algılama ve tanımanın yanı sıra gelecek ile ilgili öngörüler sunmak yapay zeka ile birlikte mümkündür. Yıllardan beri veri bilimi ve yapay zeka yetenekleri üzerine yapılan çalışmalar ile birlikte geleceğe yönelik öngörülerde bulunmak mümkündür. Elde edilen veriler ile birlikte sürekli güncellenecek olan bu öngörüler işletmenizin geleceğe yönelik hedeflerini planlanmasında etkili olacaktır. Üstelik yapay zeka temelli çalışmanızı sürdürdükçe bu çalışmalardan alacağınız sonuçların verimi de giderek artacaktır.

İşletmelerde yapay zeka ile alacağınız bu destekler mevcut iş potansiyelinizin analizinin yapılması ve mevcut kitlenizi tanımlayarak buna yönelik çalışmalar gerçekleştirmenizi sağlar. Bu bakımdan yapay zeka ile teknolojik alt yapınızı güçlendirmek her zaman karlı çıkmanızı sağlayacaktır.

Yaya hareketlerini tahmin eden bir yapay zeka geliştiriliyor 


Yapay zekalar, internet sitelerinin güvenlik duvarlarını aşabiliyorlarYapay zekalar, internet sitelerinin güvenlik duvarlarını aşabiliyorlar
Intel ve Facebook, yapay zeka için birleştiIntel ve Facebook, yapay zeka için birleşti
Yapay zeka desteği alan Huawei Mate 20 Pro neler yapabiliyor?Yapay zeka desteği alan Huawei Mate 20 Pro neler yapabiliyor?

Yapay Zekalı Süper Mario Videosu


PAYLAŞ