Yapay zekada krtik Facebook atılımı - Haberler - indir.com

Yapay zekada krtik Facebook atılımı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-19 22:48:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler sosyal medya mecrası Facebook, öğrenme teknolojisi ve yapay zeka sistemleri üzerine yeni geliştirmeler yapmaya devam ediyor. Şimdi ise Facebook, kendi MoCo adlı sistemlerinin görsel işlemi tarafında denetimli öğrenme ile aynı seviyelere geldiklerini belirtti. Yapay zeka teknolojisinde birçok farklı durumlar ve sistemler bulunuyor. Bu yöntemlerden birisi ise denetimsiz öğrenme olarak adlandırılıyor. Yapay zeka sistemleri bu sayede ham veriyi nasıl sınıflandıracaklarını öğreniyorlar. Bu alandaki en büyük başarı ise doğal dil işleme yazılımları oluyor. Görüntüler tarafında ise bu sistemin sorunlar yaşadığı biliniyor. Yapay zekaların görüntüleri öğrenme noktasında geliştirmeleri devam ediyor. Bu alandaki temel sorun ise görüntülerin insanların bir şeyler öğrenmek veya öğretmen yerine kendilerini ifade etmek için kullanmaları oluyor.

Facebook’tan Önemli Yapay Zeka Hamlesi

TikTok, Facebook reklam verenlerini kendine çekmeye başladı!TikTok, Facebook reklam verenlerini kendine çekmeye başladı!

Facebook ise bu duruma yönelik karşıtsal kayıp olarak bir yaklaşımda bulundu. Bu yaklaşım ile temel olarak görüntülerden elde edilen anahtarlar bir şifreleyici olarak betimleniyor. Bu anahtarlar ise bulunan dizinler ile eşleştirilmeye çalışılıyor. Bu çalışmaların sonrasında Momentum Contrast adlı bir yapı Facebook tarafından geliştirildi. MoCo sayesinde görüntüleri önceden çalışarak elindeki göreve uygulanabileceği ifade ediliyor. Sistem tespit etme, segmentlere ayırma gibi 7 farklı alanda 1 milyar farklı görüntü ile çalışıyor. Bazı noktalarda ise denetimli olan veya deneme yanılma yöntemine sahip sistemleri de geride bırakmış durumda. Testlere göre ise kullanılan görsellerin Instagram’dan alındığı belirtiliyor.

MoCo’yu değerlendirmek için bir araştırmacı ekip tarafından Instagram’dan ve ImageNet’den 1.28 milyon veri setinin bulunduğu 1000 sınıftan 940 milyon herkese açık Instagram gönderisinden oluşan bir veri kullanıldı. Modelin gelişmesi ve çalıştırılması tarafında ise 64 grafik kartının altı gün boyunca Instagram Copara ile eğitimi sayesinde gerçekleşti. Söz konusu rapora göre MoCo, Instagram Corpora üzerinde daha önceden eğitildi ve ImageNet görsel örnekleri üzerinde olduğundan çok daha iyi bir performans sergilemiş oldu.


Facebook, 3,2 milyar sahte hesabı kaldırdıFacebook, 3,2 milyar sahte hesabı kaldırdı
Facebook, Instagram'ı ufak ufak kopyalıyorFacebook, Instagram'ı ufak ufak kopyalıyor

PAYLAŞ