"Yapay Zekada Güzellik" konsepti ile honor 10 tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-23 13:49:08
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Günden güne gelişen teknolojiyle birlikte, piyasaya sürülen her bir teknolojik cihaz da farklı özelliklerle dikkat çekiyor. Son zamanlarda akıllı telefonlara bakıldığında, yapay zekanın ön plana çıktığı görülüyor. Kısa bir süre önce, Honor yeni amiral gemisi Honor 10'i tanıtarak, hem yapay zeka kavramına hem de akıllı telefon dünyasına yeni bir bakış açısı kazandırdı. Londra'da düzenlenen bir etkinlik kapsamında teknoloji severlerin karşısına çıkan Honor 10, 'Yapay Zekada Güzellik' konseptini hayata geçiren yeni amiral gemisi, sahip olduğu iki özelliği ile akıllı telefon dünyasına öncülük etmeye hazırlanıyor.

Honor, Çin'in 1 numarası olmaya devam ediyor

Honor, Çin'de 1 numara olmaya devam ederken, kendisini diğer ülkelerde de göstermeye başladı. Honor markası kurulduğu günden bugüne anavatanı dışında %100 büyüme elde etti. Honor View 10 modeli İngiltere merkezli Stuff, The Guardian, T3 ve Recombu yayınlarınca 5 yıldıza layık görülerek adından söz ettirdi. İngiltere'nin yanı sıra Rusya'da da ilk 3'te yer almayı başardı. Şimdi, Honor 10 ile akıllı telefon pazarına iddialı bir giriş yapmaya hazırlanıyor.

Honor Başkanı George Zhao, amiral gemisinin tanıtıldığı etkinlikte, 2016 yılında tanıtıla akıllı telefon renklerinin ağırlıklı olarak siyah beyaz ve altın renginde olduğunu dile getirdi. Honor'un 2016 yılında Fantom Mavisi ile 2017 yılında Fantom Grisi ile akıllı telefon dünyasına girdiğini söyledi. 2018 yılında da Honor 10'in kuzey ışıkları rengi ile kullanıcılarının karşısına çıkacağının altını çizdi ve sözlerine şöyle devam etti, 'Bizce başarının sırrı basit; tüketicilere gerçekten iyi bir ürün sunmak! Bu yüzden Honor olarak çok sıkı çalışıyoruz. Ancak sadece iyi bir ürün yapınca, orada durmuyoruz. Dünyanın dört bir yanındaki gençlerle yeni bir yaşam tarzını yaratmak istiyoruz. Onları dinliyoruz, fikirler paylaşıyor, onları destekliyoruz. Onlar bizim ilham kaynağımız.'

Honor 10 teknik özellikleri

Hem görüntüsüyle hem de sahip olduğu özelliklerle etkinliğe katılanların beğenisini kazanan amiral gemisi Honor 10, 24 MP + 16 MP arka kameraya sahip. Cihazın çift mercekli yapay zekalı kamerası, Kirin 970 platformundaki NPU (yapay sinir ağı ünitesi) ile ortaya çıkarıldı. Kamera, gördüğü nesnelerin dış hatlarını belirleyebiliyor ve gökyüzü, bitkiler, insanlar ve daha birçok nesneyi tanıyarak kadrajdaki konumlarını buna göre ayarlayabiliyor. Semantik Görüntü Segmentasyon ile çalışan bu özellik, sektörde bir ilk olmasıyla dikkat çekiyor. Aynı zamanda Honor 10'in rakiplerinden ayrılmasını da sağlayan bir özellik oluyor.

Amiral gemisinde yapay zeka kendisini ön kamerada da gösteriyor. 24 MP değere sahip ön kamera, 3D yüz tanıma desteğini kullanıcılarına sunuyor. Bu destek sayesinde, insan yüzündeki 100'den fazla noktayı tanıyor. Ön kamera aynı zamanda stüdyo aydınlatması efektlerini de destekliyor. 'Grofie' olarak adlandırılan toplu selfie'lerde, yüz tanıma desteği sayesinde herkesin yüzü ayrı ayrı tanınabiliyor.

Honor 10'in sahip olduğu diğer özelliklerden bahsetmek gerekirse; 4 GB bellek, 64 GB / 128 GB depolama alanı seçeneği kullanıcılara sunuluyor. Honor 10'deki 5V/4,5A'lik Honor Super Charge[3] teknolojisi ve 3.400 mAh (tipik değer) pil sayesinde, 25 dakika şarj ile yüzde 50 kullanım avantajı sağlanıyor. EMUI 8.1 destekleyen Honor 10, Kolay Konuşma özelliği ile konuşmada dış gürültüleri engelleyerek rahat bir konuşma sunuyor. Sessiz bir görüşme yapmak istediğinizde de fısıltınız karşı tarafa daha yüksek gidiyor.

Oldukça merak uyandırmayı başaran Honor 10, 15 Mayıs itibariyle İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya ve İspanya'da satışa çıktı. Amiral gemisi yakında Türkiye de dahil olmak üzere diğer kullanıcılarla da buluşacak.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ