Yapay zeka ve robotlar, insan işçilerin yerine mi geçecek? - Haberler - indir.com

Yapay zeka ve robotlar, insan işçilerin yerine mi geçecek?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-20 18:45:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Günümüzde gelişen teknoloji beraberine çok farklı buluşları da getiriyor. Bunlardan en çok konuşulanlarından birisi de yapay zekalar ve robotlar. Son dönemlerde gündemi oldukça fazla meşgul eden yapay zekalarla ilgili olarak, ortaya birçok teori atılıyor. Hatta Elon Musk, ilerleyen yıllarda yapay zekaların dünyamızı ele geçireceği yönünde de bazı söylemlerde bulunmuştu. Fakat teknoloji dünyasının bazı önde gelen isimleri ise tam tersi olarak dünyamızı daha üst boyuta taşıyacaklarını dile getiriyorlar. Yapay zeka ve robotların ileride yapacakları şeyler anlamında, insanların bir korkusu daha bulunuyor. O da robotların ilerleyen yıllarda insan işçiler yerine kullanılması...

Robot işçiler zaman zaman gündeme geliyor

Genel anlamda teknolojiye dair atılan her adım, iş dünyasında insan gücüne olan ihtiyacın azalmasına neden oluyor. Yapay zeka ve robot işçiler ise insan işçilerin sonunu tamamen getirebilir. Bu durumun zaman zaman gündeme gelmesi, birçok kişiyi tedirgin ediyor. Bazı insanlar bu durumun gerçekleşmeyeceğini düşünse de sanayi sektöründe şimdiden robot işçiler kullanılmaya başlanmış durumda. Yapay zeka ve robotların iş sektöründe çalıştırılması, hem iş süresinin kısalmasına hem de daha az maliyete neden olacağı için, iş verenlerin de tercih edeceği bir yöntem olabilir.

İngiltere, yapay zekaların ve robotların iş dünyasında yer almasıyla ilgili yayınlandığı raporda, 2017 ile 2037 yılları arasında robotlara 7 milyona yakın iş yükü verileceği söyleniyor. Bazı sektörlerde insana olan ihtiyaç bitmeyecek olsa da raporun doğru çıkması halinde, dünya genelinde ciddi bir işsizlik problemi ortaya çıkabilir.





PAYLAŞ