Yapay zeka televizyonda da kendisini gösteriyor - Haberler - indir.com

Yapay zeka televizyonda da kendisini gösteriyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-13 10:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Medya takip ve raporlama ajansı Ajanspress yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. 65. Yılını geride bırakan medya takip sektörü ürettiği yapay zeka uygulaması sayesinde TV ve radyo programlarının kayıtlarında, video ve ses dosyalarını otomatik olarak yazıya çeviren sistemini, kullanıcılarına sunuyor.

riphoneBasedRecognition algoritmaları baz alınarak geliştirilmiş derin öğrenme ve sinir ağlarına dayalı ses tanıma yazılımından yararlanan sistem sayesinde dijital video ve ses dosyalarını otomatik olarak yazıya çevrilip televizyonda yayınlanan basın haberlerinin deşifreleri artık saniyeler içinde alınacak. Yazılı basın takibiyle haberlerin küpürünün yanında verilen metin kısmı artık TV takibi ile yapılan yenilikle birlikte metin olarak da haberseverlere sunulacak.

Ajans Press'in Azerbaycan kökenli AzReco firmasıyla ortak geliştirdiği teknoloji 3 farklı modül üzerinden işlemleri gerçekleştirebilecek ve firmalara radyo, tüm televizyon yayınları ses dosyalarını en üst seviyedeki başarı oranı ile ihtiyaç duydukları metin dosyalarına saniyeler içinde çevirebilecek. Diğer modül Keywordile Spotting (Anahtar Kelime Arama) ile deşifre içerisinde aranan anahtar kelimeler sentezlenmiş bir şekilde süzülecek ve anahtar kelimenin geçtiği zaman aralıkları online olarak gösterilebilir hale gelecek. Üçüncü modül olan JSON Output (Cümle Cümle Deşifre) modülü sayesinde cümle cümle değerlendirmeler yapılarak sonuçlar kurumların ihtiyaçlarına göre kullanımına sunulacak.

TVR Plus ile zaman kazanacaksınız

Daha TV'de henüz haber yayınlanırken, aynı zamanda müşterilerinin istediği anahtar kelimeler yakalanarak anlık bildirim gönderme, kısa mesaj atma ve raporlama gibi uygulamalarda hizmet sunulabilecek. Binlerce kanalda yüzbinlerce anahtar kelimenin takibine imkan sağlayan TVR Plus sayesinde Youtube gibi web url'leri üzerinde de eş zamanlı işleme ve raporlamaya imkan verecek.





PAYLAŞ