Yapay zeka teknolojisi için çalışabilecek 5 önemli şirket - Haberler - indir.com

Yapay zeka teknolojisi için çalışabilecek 5 önemli şirket

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-23 13:00:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Yapay zeka çalışmalarına hız kesmeden devam eden 5 farklı şirketin çalışma alanlarını sizler için derledik.

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte hayatımıza farklı kavramlar girmeye devam ediyor. Günümüzün en popüler kavramlarından bir tanesi olan yapay zeka kavramı da bunlardan bir tanesi. Günümüzün en çok gelişme gösteren teknolojilerinden bir tanesi olarak yer alan yapay zeka , bilim adamlarını ikiye bölmüş durumda. Kimi bilim insanları yapay zeka teknolojisinin yararlı alanlarda kullanılarak insanlığa faydalı olacağı görüşünü savunurken kimi bilim insanları da bu teknolojinin insanlığın sonunu getireceğini savunuyor. Bu tartışmalar devam ede dursun , ülkemizde bu alanda yeterince çalışma yapılmasa da dünyadaki bazı şirketler bu teknolojiyi geleceğin teknolojisi olarak görerek astronomik yatırımlar yapıyorlar. Bu şirketlerin hangi alanlarda çalıştığına hep birlikte göz atalım :

1- Bankacılık Teknolojileri - JPMorgan Chase

Yapay zeka teknolojisi bir çok sektörün radarına girmiş durumda. Bu bağlamda işlemlerin günümüzdeki verilere bağlı olarak gelişim gösterdiği finans sektörü için yapay zeka teknolojisi büyük önem arz ediyor. ABD' nin en büyük bankalarından bir tanesi olan JPMorgan , bu teknolojiye herkes den önce davranarak bir yatırım yaptı ve Carnegie Melon Üniversitesi Makine Öğrenimi Bölümü Başkanı Manuela Veloso' yu bünyesine katarak bu alanla yüksek bir şekilde ilgilendiğini ortaya koymuş oldu.

2-Otomobil Sektörü - Volkswagen

Sürücüsüz otomobiller üzerinde çalışmalar yapan Tesla gibi şirketlerin yanında Wolkswagen şirketi de bu alanda yatırım yapmayı kafasına koydu. Üzerinde çalışılan en aktif yapay zeka alanı olan otonom sürüş sistemlerinin gelişmesi için Wolkswagen , yapay zeka laboratuarları kurdu ve 2017 yılında bu alanda Nvidia şirketi ile anlaşarak yoğun çalışmalar gerçekleştiriyor.

3-Sağlık Teknolojileri - Philips

En hassas konulardan bir tanesi olan sağlık alanında da yapay zeka ile ilgili çalışmalara başlanmış durumda. Sağlık durumunun daha hızlı ve doğru tespiti için Philips , tüm sağlık sektörünü yeniden şekillendirecek bir çalışma üzerinde duruyor. Bununla birlikte doktor sayıları azalarak kendimizi yapay zekalara emanet edeceğiz.

4-Eğitim Teknolojileri - Deeplearning.ai

Yapay zekalara günümüz verilerini bizler öğreterek hizmet almak istiyoruz. Ancak yakın zamanda onlar bize öğretmeye başlayabilir. Bu bağlamda Deeplearning.ai şirketinin yaptığı çalışmalar sayesinde insanlar bildiklerini yapay zekalara öğretecek ve bu bilgilere ihtiyaç duyan insanlar yapay zekalardan öğrenecekler.

5-Duygu Durum Tespiti - Affectiva

Yapay zekalara öğretilerek insanların ses ve mimiklerinden hareketle insanların yüz ifadelerini analiz edilerek hangi duyguları yaşadığınız yapay zeka tarafından algılanabilecek. Bu teknoloji ile yapay zekaların duygu değişimlerimizi algılayabilecek olması bu teknolojinin geleceğin teknolojisi olarak lanse edilmesinin bir kanıtı niteliğinde.





PAYLAŞ