Yapay zeka şimdi de StarCraft II oyuncularını yendi - Haberler - indir.com

Yapay zeka şimdi de StarCraft II oyuncularını yendi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-25 16:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Google’ın yapay zeka şirketi DeepMind, geliştirdiği AlphaStar ile profesyonel Starcraft 2 oyuncularını yenmeyi başardı.

Google’ın yapay zeka üzerine ciddi çalışmaları olduğu ve sadece yapay zeka üzerine çalışan merkezler inşa ettiği biliniyor. Bu anlamda sektöre öncülük eden şirketlerden biri olan Google’ın, DeepMind adında da bir yapay zeka şirketi bulunuyor.

Oynayanlara milyonlar kazandıran en popüler 9 e spor oyunuOynayanlara milyonlar kazandıran en popüler 9 e spor oyunu

DeepMind tarafından geliştirilen AlphaStar ile profesyonel starcraft 2 oyuncuları arasında bir turnuva düzenlendi. Turnuva kapsamında, DeepMind’ın yapay zekası AlphaStar ile oyuncular araında, toplam 11 maç düzenlendi. Düzenlenen 11 maçın 10’unu kazanan AlphaStar, profesyonel Starcraft II oyuncularına ezici bir mağlubiyet yaşattı. Bu durum DeepMind için de büyük bir galibiyet oldu.

Oynayanlara milyonlar kazandıran en popüler 9 e spor oyunu

Starcratf II’nin profesyonel oyuncuları, sadece bir sayı alabildi

Düzenlenen 11 maçta 10 galibiyet alan yapay zeka AlphaStar’a karşı, oyunculardan Grzegorz “MaNa” Komincz isimli StarCraft II oyuncusu, son maçı alabilmeyi başardı. DeepMind, son zamanlarda zaten bilgisayar oyunları üzerine yoğunlaşmış ve yapay zekaları bu noktada daha iyi yerlere getirmeyi amaçlamıştı. Şirket ilk etapta Atari oyunlarına odaklandı. Sonrasında, siyah beyaz taşlarla oynanan Go isimli oyuna geçti. Bu oyunda yapay zekanın, bir insanı asla yenemeyeceği düşünülüyordu. Fakat yapay zeka oldukça iyi sonuçlar elde etmeyi başardı ve dünyanın en iyi Go oyuncusu seçildi.

DeepMind’ın Go’dan sonraki hedefi de Dota oldu. Yapay zeka yine Dota’da da dünyanın en iyi oyuncuları karşısında galibiyet elde etmeyi başarmıştı. DeepMin’ın son durağı da StarCraft II’ydi. Uzun süren geliştirmeler sonucunda en iyi konumuna getirilen AlphaStar, 11 maçın 10’unu kazanmayı başardı.



PAYLAŞ