Yapay Zeka, müzik endüstrisinin en maliyetli işine de el attı - Haberler - indir.com

Yapay Zeka, müzik endüstrisinin en maliyetli işine de el attı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-31 12:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Son zamanların en çok dikkat çekici teknolojisi olan yapay zeka, müzik endüstrisinin en maliyetli alanlarından biri olan masteringe’ye de el attı.

Yapay zekanın el atmadığı bir de müzik endüstrisi vardı ki artık oraya da el attı. Davul ritimlerinden melodi yazmaya kadar neredeyse müzik yapmanın bütün aşamalarına el atmış durumda olan Algoritma, yapay zekanın yer aldığı kısımları insanların yer aldığı kısımlardan ayırt etmek her geçen gün biraz daha zor bir hale geliyor.

Samsung yapay zeka çalışmalarını hızlandırıyorSamsung yapay zeka çalışmalarını hızlandırıyor

Onlarca Dolar ödenerek yapılan bu mühendisliği artık yapay zeka yapacak

Ses konusunda üretim sonrasının son adımı olarak bilinen Mastering’in, asıl amacı şarkıdan şarkıya değişen, bağlı ve dengeli bir müzik deneyimi yaşatmaktır. Özetleyecek olursam, süreç, bilimin ve kişisel zevklerin bir karışımı diyebilirim. Başarılı bir ses karışımı ile mastering mühendisi, sizin dinlediğiniz sesi anladığınızdan emin olur. Şayet mastering olmaz ise şarkı, daha sessiz ve daha az etkileyici bir şekilde size ulaşır. Mastering mühendisi olan lan Cooper, mastering için “Biraz fotoğrafçılık gibi, gökyüzünü daha mavi ya da sarıyı daha belirgin bir sarı yapabilirsiniz.” şeklinde açıklıyor. Aynı zamanda mastering oldukça pahalı olduğunu size ifade etmek istiyorum. Mühendisin deneyimine göre değişim göstermesi ile beraber tek 1şarkı için yüzlerce Dolar’dan, 10 binlerce Dolara kadar fiyat değişimi gösterebiliyor. Fakat geçtiğimiz birkaç yılda otomatikleştirilmiş ayarlar piyasada yaygınlaşmaya başladı. Mastering mühendislerine para ödemeye gerek kalmadan profesyonel ses masteringi yapabilir hale geldi.

 

 

 


Mate 20 Pro'nun Yapay Zekası Engel Tanımıyor!Mate 20 Pro'nun Yapay Zekası Engel Tanımıyor!
Facebook yapay zekaya etik değerleri ekleyecekFacebook yapay zekaya etik değerleri ekleyecek
Yapay zeka şimdi de StarCraft II oyuncularını yendiYapay zeka şimdi de StarCraft II oyuncularını yendi

PAYLAŞ