Yapay Zeka İşlemcili Huawei Nova 5 Tanıtıldı - Haberler - indir.com

Yapay Zeka İşlemcili Huawei Nova 5 Tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-21 16:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

ABD ile büyük sorunlar içerisinde kalan Huawei hakkında neler olacağı oldukça ciddi bir soruydu. Çinli akıllı cihaz üreticisi Huawei tarafından üretilen ve üzerine oldukça fazla sızıntılar ile karşı karşıya kaldığımız Nova 5 serisinin akıllı telefon ailesi ve bunun yanı sıra aynı zamanda Kirin 810 resmi olarak tanıtıldı. Çinli teknoloji devi Huawe'nin tanıtmaya hazırladığı serinin içerisinde Nova 5, Nova 5 Pro ve Nova 5i olmak üzere toplamda üç ürün bulunuyor. Uzun zamandır merak edilen serinin en güçlü cihazı ise Pro nitelendirilmesi ile anlaşılıyor ve Huawei Nova 5 Pro olarak karşımıza çıkıyor. 

Huawei Nova 5 Pro'nun özellikleri

Yaşanan sıkıntılara rağmen üretim yapmaya devam 0eden Çinli şirket, uzun süredir beklenen Nova 5 Pro hakkında resmi açıklamalarda bulundu. Huawei Nova 5 Pro, OLED ekranı Full HD+ çözünürlük sunarken 6.39 inç büyüklüğündeki ekran özelliği ile beraber geliyor. Söz konusu bu akıllı cihaz gücünü 7 nm fabrikasyon süreci ile üretilen Kirin 980 işlemci sisteminden alıyor. 980 işlemci sistemi ilk olarak Mate 20 serisinde ve sonrasında ise P30 serisi ile beraber karşımıza çıkmıştı. 

Huawei Nova 5i’nin Gizemi DağılıyorHuawei Nova 5i’nin Gizemi Dağılıyor

Huawei Nova 5 Pro adlı akıllı cihazda kullanılan Kirin 980, yüksek performanslı kullanım gerektiren işlemlerde 2.6 HGz hızı ile beraber çalışan iki adet Cortex A76 çekirdeğinden, günlük yani yüksek performans gerektirmeyen kullanımlarda kullanılmak için 1.92 GHz hızında çalışan iki adet Cortex A76 çekirdeğinden faydalanılıyor. Müzik dinlemek gibi yüksek performans gerektirmeyen durumlarda ise 1.8 GHz hızında çalışma işlevine sahip olan dört adet Cortex A55 çekirdeği tercih edilmiştir. Bu sayede cihazda neredeyse her kullanım için özel olarak tercih edilmiş bir çekirdek kullanımı vardır.

Huawei Nova 5 Pro adlı akıllı cihazda 8 GB RAM özelliği yer alıyorken bunun yanı sıra aynı zamanda 128 GB ve 256 GB olmak üzere iki farklı depolama seçeneği yer alıyor. Bununla da kalmayan cihazın depolama alanı microSD kar ile de artırılabiliyor. Cihazın ekran çentiğinde ise 32 Megapiksel çözünürlüğüne sahip f/2.0 ön kamera yer alıyor. Söz konusu bu Huawei akıllı cihazın arka kısmında ise dörtlü kamera sistemi yer alıyor. 48 Megapiksel çözünürlüğüne sahip ana kamera, 16 Megapiksel çözünürlüğüne sahip ultra geniş açılı kamera, 2 Megapiksel çözünürlüğüne sahip derinlik ve 2 Megapiksel çözünürlüğün makro lens cihazın fotoğraf çekme kalitesini artırabilecek güce sahiptir. 

Huawe Nova 5 Pro adlı akıllı cihazın gücünün artırılması adına 3500 mAh’lık batarya kullanıldı. Bunun yanı sıra aynı zamanda cihazın şarjı, 40W hızlı şarj desteği özelliği sayesinde 30 dakika içerisinde yüzde 85 seviyesine erişebiliyor. Kullanıcıların en sevdiği özelliklerden biri de elbette ki budur. USB-C portunun tercih edildiği Nova 5 Pro adlı akıllı cihazda 3.5 mm kulaklık girişinin bulunduğu akıllı cihaz Android Pie sistemi ile beraber geliyor.  

Huawei Nova 5 Pro'nun fiyatı

Uzun süredir beklenen Huawei Nova 5 Pro adlı akıllı cihazın fiyatı 8 GB RAM + 128 GB için 436 dolar şeklinde açıklandı. 256 GB depolama ile tasarlanan seçeneğine sahip olmak isteyen kullanıcılar ise 494 dolar ödemek durumunda kalacaklar. 

 


Huawei Nova 5'den Yeni TanıtımHuawei Nova 5'den Yeni Tanıtım

PAYLAŞ