Yapay zeka işlemcilerine yoğunlaşan Hailo, 60 milyon dolarlık yatırım aldı - Haberler - indir.com

Yapay zeka işlemcilerine yoğunlaşan Hailo, 60 milyon dolarlık yatırım aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-06 20:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji girişim şirketi olan Hailo, paylaştığı bilgilere göre 60 milyon dolarlık bir yatırım aldı. Şirket yapay zeka destekli işlemci üretimine odaklanırken, 60 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, şirketin eski yatırımcıları ve stratejik yatırımcılar tarafından yapıldı. Hailo girişimi, yapay zeka destekli işlemci üretimine odaklanırken, bu kapsamda önemli bir yatırım aldığını duyurdu. Hailo’nun yeni yatırımcıları arasında ABB Technology Ventures, NEC Corparation ve Londra merkezli Latitude Ventures’ın yer aldığını görüyoruz. Paylaşılan detaylara göre ise girişimin bugüne kadar toplam 88 milyon dolar yatırım aldığı gözüküyor.

Yapay zeka destekli Hailo yatırım almaya devam ediyor

E-ticaret devi Alibaba Corona virüsünü saniyeler içinde tespit eden yapay zeka sistemi geliştirdi!E-ticaret devi Alibaba Corona virüsünü saniyeler içinde tespit eden yapay zeka sistemi geliştirdi!

Son olarak gerçekleşen 60 milyon dolarlık bu yatırım Hailo’nun derin öğrenme işlemcisinin global tanıtımı için kullanılacak. 2017 yılında Hadar Zeitlin, Orr Danon ve Zohar Zisapel tarafından kurulan Hailo şirketinin temel amacı geliştirmiş olduğu donanım ürünleri ile beraber yapay zeka teknolojisini ilerletmek oluyor. Hailo CEO’su ve kurucu ortağı olan Orr Danon, yatırımın akıllı cihazlar ve tüm dünyadaki akıllı teknoloji pazarındaki işlem kapasitelerini geliştirme noktasında kullanacaklarını ifade ediyor. Mobilite, akıllı şehirleri, akıllı perakende ve endüstriyel otomasyon gibi şirketlere odaklanıldıklarını söylüyor.

Girişim kapsamında paylaşılan bilgilere göre testlerin sonucu neticesinde Hailo’nun Hailo-8 işlemcisi pazarın en önemli işlemci üreticilerinden olan Nvidia’nın Xavier AGX modeli ile benzer bir performans sergileyecek. Bakalım bu girişim akıllı teknoloji pazarında ne gibi yeniliklere sahne olacak göreceğiz.


Google CEO'su Sundar Pichai, yapay zekanın tehlikeleri hakkında uyarıyorGoogle CEO'su Sundar Pichai, yapay zekanın tehlikeleri hakkında uyarıyor
Corona virüsü yapay zeka sayesinde erken teşhis edildiCorona virüsü yapay zeka sayesinde erken teşhis edildi

PAYLAŞ