Yapay zeka GTA V'yi geliştirdi - Haberler - indir.com

Yapay zeka GTA V'yi geliştirdi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-20 10:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Oyun

Gan adlı bir yapay zeka yazılımı tarafından popüler oyun GTA V taranarak, ve oynayarak kendi GTA V oyununu geliştirdi. Yazılımsal anlamda oldukça başarılı olan bu oyun, Github üzerinden demo olarak denenebiliyor. Geçtiğimiz aylarda bir araştırmacı grup tarafından GTA V oyununda çekilen fotoğraflar, yapay zeka sistem ile neredeyse gerçek bir fotoğrafa dönüştüren bir yazılım geliştirilmişti. Gerçek fotoğraflardan farksız olan bu fotoğraflar, şimdi ise yapay zekanın gücü ile bir kez daha karşımıza çıkıyor. Farklı bir grup ve yapay zeka tarafından kendi GTA V dünyasını geliştirmesi ve oynanması için programlandı. Bu yapay zeka tarafından kendi GTA V oyununu üretebiliyor.

Yapay zeka kendi GTA V oyunun üretti

GTA 6 çıkış tarihi ile ilgili yeni bilgilerGTA 6 çıkış tarihi ile ilgili yeni bilgiler

Gan Theft Auto adlı bu sistem ile yapay zekanın ne kadar büyük işler yapabileceği ortaya çıkıyor. YouTuber Harrison Kinsley, Gan Theft Auto’nun yeteneklerini gösteren bir video paylaştı. Görsel noktada ilgi çekici gözükmese de, buradaki asıl önemli noktanın yazılımsal olarak oldukça dikkat çekici bir proje olması diyebiliriz. Videoda Kinsley, yapay zeka tarafından üretilen bu oyun oynanıyor. Oyuna dair ise  “Burada gördüğünüz her piksel yapay zekâ tarafından oluşturuldu. Burada bizim tarafımızdan ya da GTA V’in oyun motoru olan RAGE tarafından yazılan hiçbir kural yok” sözlerini ifade ediyor.

GAN teknolojisine sahip bir oyun oluşturmak oldukça zor gözüküyor. NVIDIA, Kinsley ve ekibine projeyi yapabilmeleri için DGX A100 adlı bir özel sunucu bilgisayar verdi. 200 bin dolar seviyesinde olan bu sunucuda 8 adet A100 grafik işlemcisi ve 2 adet AMD sunucu işlemcisi bulunuyor. Yapay zeka oynanan oyunu tarayarak ve analizini yaparak kendi oyununu oluşturuyor.  


GTA 6'nın nerede geçeceği sızdırıldıGTA 6'nın nerede geçeceği sızdırıldı
GTA 6'da kripto para ödülleri olabilirGTA 6'da kripto para ödülleri olabilir

PAYLAŞ