"Yanlışlıkla" uygulama satın alan kullanıcıya Apple'dan şok yanıt

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-23 11:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

İngiltere'de yaşayan bir kullanıcı, yanlışlıkla uygulama içi satın alım yapılması sebebiyle Apple'a başvuruda bulundu. Fakat Apple, başvuruya red cevabını verdi. 

Son dönemler içerisinde Google Play Store ve App Store gibi mağazalarda yer alan uygulamaların sayısında ciddi oranda bir artık durumu söz konusudur. Bu sebeple uygulama içi satın alımlarda yanlışlıkla yapılan ödemelerin sayıları da oldukça arttı. Genellikle şirketler, bu tarz ödemelerin ardından kullanıcılara geri iade yaparken, geçtiğimiz günler içerisinde aynı durumu yaşayan bir kullanıcı, Apple'dan şok eden bir cevap ile karşılaştı. 

Apple App Store Eleştiri Yağmuruna TutulduApple App Store Eleştiri Yağmuruna Tutuldu

Apple, 1.500 dolarlık ödemeyi iade etmedi

The Guardian tarafından yapılan haberlere göre İngiltere'de yaşayan bir kullanıcı, kız kardeşinin iPad cihazı üzerinden dört hafta boyunca yanlışlıkla yapmış olduğu 1.500 dolara tekabül eden uygulama içi satın alımları geri almak için Apple'a başvurdu. Kullanıcı, kız kardeşinin öğrenme güçlüğü konusunda rahatsızlığı olduğunu ve uygulama içi satın alım ile ilgili olarak en ufak bir fikri olmadığını dile getirmesine rağmen Apple'dan şok bir cevap ile karşı karşıya kaldı. 

Kullanıcının başvurusu Apple tarafından red aldı. Konuyla ilgili olarak verilen kararın nedeni ise şu an için açıklanmazken, elde edilen bilgilere göre kız kardeşin aynı uygulama paketini 83 defa aldığı bilgisine ulaşıldı. Bu da büyük ihtimalle Apple'a satın alımların bilinçli bir şekilde yapıldığını akıllara getirdi. Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, başvurunun üzerine kullanıcıya kız kardeşinin kullanmış olduğu cihazlarda ebeveyn kontrolünü aktif hale getirmesi için öneride bulundu. Kısa bir süre içerisinde gündemde yer alan bu olay sonrası, Apple'ın kullanıcılara bu tür konular ile ilgili olarak ayrıntılı bilgilendirme yapmadığı iddiaları ortaya atılırken, şirketten konu ile ilgili herhangi bir açıklamada yapılmadı. Şu an için elde edilen bilgiler sadece bu kadar olup ilerleyen dönemlerde daha verimli bilgiler elde edilebilir. 

 


Android için yeni WhatsApp emojileri kullanıma sunulduAndroid için yeni WhatsApp emojileri kullanıma sunuldu
WhatsApp için cihazlar arası sohbet aktarma geliyorWhatsApp için cihazlar arası sohbet aktarma geliyor
WhatsApp kullanıcıları yeni bir özelliğe kavuştuWhatsApp kullanıcıları yeni bir özelliğe kavuştu

PAYLAŞ