Yanlış bilgilerle mücadele için hazırlanan Twitter Birdwatch nasıl çalışıyor? - Haberler - indir.com

Yanlış bilgilerle mücadele için hazırlanan Twitter Birdwatch nasıl çalışıyor?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-05 16:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Sosyal medya platformu Twitter, yanlış haber ve sahte içeriklere yönelik mücadelesini sürdürüyor. Birbirinden yeni özellikler sunmaya devam eden Twitter, son olarak Birdwatch adlı bir deneysel aracını da test etmeye başladı. Platformda yanlış bilgilere karşı mücadele devam ederken, yeni özellikler ile bu problemler aşılmaya çalışılıyor. Sosyal medya danışmanı olan Matt Navarra, mobil cihazdaki bu yeni özelliğinin ekran görüntülerini paylaşarak durum hakkında bilgiler verdi. Görünene göre bu yeni araç, kullanıcıların sesiz, engelle ve bildir düğmelerini de bulabilecekler açılır bir menüye seçenek olarak dahil olacak.

Twitter Birdwatch özelliği nedir?

Twitter, retweet yapan kullanıcıları böyle uyaracakTwitter, retweet yapan kullanıcıları böyle uyaracak

Bir kullanıcı Birdwatch’a bir gönderi eklendiği zaman onu denetlenmesi için işaretler. Ayrıca özel yada herkese açık hale getirilebilen ve tweet’i neden işaretlediklerini açıklayan notlar da ekleyebilecekler. Bu özellik platforma gelir ise Twitter, kullanıcıların Birdwatch ile alakalı notlarını gösteren bir tweet’in altına bir çift dürbün gibi bir simge yerleştiriyor. Diğer yandan arayüz kenar çubuğuna kullanıcıların katkılarını takip edebilmesi için “Kuş Gözlemi Notları” adlı yeni bir sekmede dahil edebilir. Uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong, aracın varlığını ilk defa Ağustos ayında çok daha basit olduğunu ve henüz adının bile olmadığı şeklinde tanıtmıştı. Twitter ise yaptığı açıklamada Yanlış bilgileri ele almanın ve Twitter’da tweetler için daha fazla bağlam sağlamanın birkaç yolunu araştırıyoruz. Yanlış bilgi kritik bir konudur ve bunu ele almak için birçok farklı yolu test edeceğiz. Dedi.

Bu yeni Birdwatch özelliği kitle kaynak kullanımına yönelik bir denetleme aracı olarak tasarlanmış gibi duruyor. Ancak yine de herkese kamuya açık notlar ekleme gücü vermek şirketin beklentisinin tersine olabilir. Twitter’ın tüm kullanıcıların diğer kişilerin okuyabileceği notlar eklemesine izin vermeyeceğini ancak doğrulanmış uzmanlar tarafından bu işlemin yapılabilmesi bekleniyor.


Twitter’da önce oku sonra paylaş özelliği geliyorTwitter’da önce oku sonra paylaş özelliği geliyor
Facebook, Google ve Twitter CEO'larına mahkeme celbi gönderilecekFacebook, Google ve Twitter CEO'larına mahkeme celbi gönderilecek

PAYLAŞ