Yangına Kurban Giden Notre Dame Katedrali'nin Restorasyonu İçin Assassin's Creed: Unity Referans Alınacak - Haberler - indir.com

Yangına Kurban Giden Notre Dame Katedrali'nin Restorasyonu İçin Assassin's Creed: Unity Referans Alınacak

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-17 12:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Oyun

Geçtiğimiz günlerde gündeme bomba gibi düşen Notre Dame Katedrali'nin yanma olayının etkileri halen devam ediyor. Tek başına bir tarih olarak anılan Notre Dame yangın dolayısıyla çok büyük hasarlar aldı. Katedral, Assassin's Creed: Unity'den yardım alınarak restore edilecek. Notre Dame Katedrali, Fransa'nın en önemli simgelerinden biriydi, geçtiğimiz günlerde çatısında çıkan bir yangından dolayı ciddi hasar aldı. İtfaiyecilerin yangını söndürmesi tam 2 gün sürdü ve yangının ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Notre Dame’ı baştan restore etmek için ulusal bir bağış toplama kampanyası başlattığının bilgisini verdi. 

Yangın sebebiyle yıkılan ve tahrip gören yerleri baştan oluşturabilmek için mimarlar, orijinal haline bire bir benzemesi için Katedralin yanmadan önceki görüntülerini inceleyecek. Koca bir tarihin yattığı Notre Dame Katedrali yangın dolayısıyla ciddi tahrip aldı, fakat ülke bunun için ayaklanarak Katedrali eski haline çevirmek için çalışmalara başladı. Mimarlar, Katedrali eski haline çevirmek için fotoğrafları inceleyecek ve videoları izleyecek. Bununla beraber aynı zamanda ek olarak Assassin’s Creed: Unity de incelenecek. Assassin’s Creed: Unity, Fransız Devrimi'ni konu alan ve Paris'te geçen açık bir dünya oyunudur. Oyunda yer alan Katedral, oyunun en önemli ikonik yapılarından biridir ve hatta gerçekte var olan katedral ile neredeyse birebir aynı olarak görülüyordu. 

Notre Dame Katedrali

Fransa ile tarihi neredeyse eşdeğer olarak süren Notre Dame Katedrali geçtiğimiz günlerde korkun bir yangın ile ciddi tahripler aldı. Fransa'da yer alan dünyaca ünlü tarihi Katedral, Meryem Ana'ya ithafen inşa edilmiştir. Gotik yapısı ile uzun yıllardır birçok turisti ağırlayan Katedral Paris'te yer alan Seine Nehri'nin kıyısında yer alıyor. Fransız gotik mimarisinin en önemli ögelerden biri olarak bilinen Notre Dame Katedrali, inşa edilen ilk gotik katedral olarak biliniyor. Katedralin inşası ise gotik dönem boyunca sürmüştür. Heykellerin ve işlemeli camların yer aldığı katedral, turistlerin uğrak yeri olmasına rağmen aynı zamanda halen Roma Katolik Katedrali olarak kullanılıyor ve hatta Paris başpiskoposluğuna ev sahipliği yapar. 

Adeta kendi başına bir tarih olarak nitelendirilen Notre Dame Katedrali, 12. yüzyılda inşa edilmeye başladı ve inşa edilme süreci toplam 183 yıl sürdü. Katedral üzerinde yer alan farklı mimari tasarımlar ise, binanın inşa sürecinde geçen zamandan etkilenilerek tasarlanmış olmasıdır. Katedral 5.500 metrekarelik bir alana sahiptir. Notre Dame Katedralinin en önemli yanlarından biride, elbette ki koca bir tarihi, de ardında getirmiş olmasıdır. Katedral yıllardık ayakta kalmış olup geçtiğimiz günlerde korkunç bir yangın ile karşı karşıya kalmıştır. Yangın sonucunda Fransa hükumetinden gelen açıklamalar ise tarihi yapının en geç 5 yıl içerisinde restore edileceğinin bilgisini verdi. Bugünkü gibi tarihi dokusunu koruyup korumayacağı ise şu an için bilinen bir durum değildir. Katedralde çıkan yangın sonucunda yapının oldukça eski ve tarihi önem arz eden eserleri yanıp kül olmuş gibi gözüküyor. Yangının zarar verdiği yerleri önümüzdeki günlerde öğreneceğiz. 

 





PAYLAŞ