Yandex Sloy nedir? - Haberler - indir.com

Yandex Sloy nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-23 15:03:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Yandex, Sloy adından bir hizmet ile kullanıcıları yanında tutmaya yönelik hareket ediyor. Bilindiği üzere Google, arama motorları arasında önüne geçilmez bir platform olmasına rağmen Yandex'de en az Google kadar başarılı olup milyonlarca kullanıcıya sahiptir. Yandex Sloy adından olan uygulama 90 saniyelik videolar paylaşmanız konusunda yanınızda oluyor. Ayrıca bununla beraber yapay zeka sistemi sayesinde üzerinizde bulunan giysileri algılayarak bu doğrultuda arama yapmanızı mümkün hale getiriyor. Uygulama dünyasında aniden giren ve adeta kısa sürede devrim etkisi yaratan TikTok, sosyal medya uygulamaları arasında oldukça popüler bir noktada yer alıyor. Bildiğiniz üzere Google, TikTok platformuna benzerliği ile dikkatleri üzerine toplayan Firework'u satın almak istemesinin ardından Yandex de buna benzer bir uygulama geliştirmeye koyuldu. 

Yandex Sloy nedir?

Birleşmenin gerçekleşmesinden önceki adı ile ByteDance kullanıcıların birbiri ile düet yapabildikleri ve kısa şarkılar ile kısa klipler çekebildiği bir ortam olarak ortaya çıkmıştı. Platform TikTok adını aldıktan kısa bir süre sonra benimsenerek milyonlarca kullanıcı tarafından indirilen bir platform haline geldi. Şu an ise her yaştan kullanıcının kendi videolarını çekerek paylaşım yaptıkları bir platform olarak kullanılıyor. Yandex Sloy uygulaması da TikTok'a benzerliği ile dikkatleri üzerine topluyor. Sloy, Rusça'da katman anlamına geliyor. Uygulama ile beraber 90 saniyelik klipler çekerek paylaşabileceğiniz bir platform olan Yandex Sloy, kliplere oldukça zengin gerçeklik efektler ve arka plan müzikleri eklemenize de izin veriyor. Dünyaca ünlü arama motoru Yandex'in bu şekilde bir çalışmaya imza atmış olması rakiplerinin peşinden gittiğini gösteriyor. Yandex Sloy hizmeti şu an için kısıtlı olarak kullanılıyor. Platformun gelecek yıl her iki platformda da kullanılması bekleniyor. 

Söz konusu bu uygulamanın en çok dikkat çekici özelliklerinden biri de yapay zeka algoritmalarını kullanarak kullanıcıların giysilerini algılayabiliyor olmasıdır. Bu sayede etiketlerin üzerine tıklayarak benzer giysilerin yer aldığı videoları kolaylıkla aratabiliyorsunuz. Ayrıca bunun yanı sıra etiketler üzerinden bir koleksiyon oluşturmanız da mümkündür. Uygulamanın yapay zeka ile oluşturduğu bu özellik içerik üreticileri ile moda markalarının ve aynı zamanda giyim mağazalarının arasında arasında ortaklık yapmak için de oldukça başarılı bir adım inşa ediyor. Yani bu özellik aslında reklama dönük bir özellik olarak da değerlendiriliyor. Bu kısımda zaten ilk etapta moda profesyonelleri hedefleniyor. Yandex Sloy, şu an için sadece Rusya'da ve iOS cihazlar kullanılabiliyor. Şöyle ki Yandex Sloy uygulaması yılın ilk aylarında dünya genelinde hem Android hem de iOS platformunda kullanıma sunulacak. 

 

 





PAYLAŞ