Yandex Navigasyon'un

Yandex Navigasyon'un "Nöbetçi eczaneler" özelliği

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-17 17:20:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Hastalıkların ne zaman gelebileceği veya hastalığınızın ilacının ne zaman biteceğini pek kestiremiyoruz. Özellikle haftasonu gibi eczanelerin kapalı olduğu günlerde nöbetçi eczane bulmak çile haline geliyor. Herhangi bir eczaneye gidip duvarında kağıt asılıysa ancak nöbetçi eczanenin nerede olduğunu bulabiliyoruz. Fakat adresi bilemeyebilirsiniz bu konuda da ayrıca bir sıkıntı yaşayabilirsiniz. İşte artık yardımınıza Yandex Navigasyon yetişiyor.

Yandex Navigasyon'un "Nöbetçi eczaneler" özelliği

Navigasyon ve harita teknolojisini, trafik vermenin yanı sıra farklı anlamlarda geliştirmek isteyen Yandex, yeni özellikler getiriyor. Kullanıcıların eczanelerin adres bilgisini aramak için yoğun olarak başvurduğu sistem Yandex Navigasyon, nöbetçi eczanelerinde yerini vermeye başladı. Navigasyon konusunda oldukça başarılı olan Yandex, günlük hayatın vazgeçilmez teknolojileri arasına giren Navigasyon'una yeni bir özellik getiriyor. Bu Navigasyon uygulamasında, benzin istasyonları, restoranlar, hastaneler, alışveriş merkezleri gibi ürün ve hizmet noktaları yer alıyor. Bunların yanı sıra artık Yandex Navigasyon'un son sürümünde "Nöbetçi Eczaneler" özelliğini barındırıyor. Kullanıcılar her hafta "Nöbetçi Eczaneler" araştırmasını Yandex Navigasyon üzerinden araması doğrultusunda Yandex, bu özelliğe kullanıcıların ihtiyaç duyduğunu anlayarak bu özelliği geliştirdi ve yayınladı.

Yandex Navisgasyon'a Sesli Reklamlar EkleniyorYandex Navisgasyon'a Sesli Reklamlar Ekleniyor

Yandex bu özelliğini tüm şehirler arasında vermedi. Sadece beş ilde devreye giren bu "Nöbetçi Eczaneler" özelliği İstanbul, Antalya, Ankara, Bursa ve Kocaeli'de devreye girdi. Diğer şehirlerde yaşayan kullanıcıların bu özellikten faydalanmaları için çalışmaya devam ediliyor. Kullanıcıların özel veya acil bir durumda nöbetçi eczane araması durumunda birçok sıkıntıya düşüyorlar. Hem acil ilaç aranıyor hem nöbetçi eczane aranıyor hem de eczanenin adresi aranıyor. Örneğin bir nöbetçi eczane arıyorsanız herhangi bir eczaneye gidip oradaki yazan nöbetçi eczane adreslerini öğrenebiliyordunuz. Üstelik bu eczaneyi bulsanız bile adresine gitmek oldukça sıkıntı yaratabiliyor. Yandex ile bu sorun artık çözülmüş bulunuyor. Direkt olarak nöbetçi eczanenin yerini gösteriyor ve yol bilgisini göstererek daha hızlı bir yoldan ulaşmanızı sağlıyor.

Böylece acil bir işiniz veya durumunuz olduğunda nöbetçi eczaneyi bulma olanağınız artıyor. Böylelikle ilaçlarınızı zamanında alabilirsiniz. Özellikle astım hastaları için eczanelerin kapalı olduğu bir gün ilaç biterse durum çok sıkıntılı olabilir. Hastahanelerde olasılık dahilinde bulunabilen ilaçları riske atmak istemiyorsanız Yandex Navigasyon'dan hızlı bir şekilde nöbetçi eczanenin yerini bulabilirsiniz.

 


Yandex ve Uber Yeni Bir Ortaklık İmzaladıYandex ve Uber Yeni Bir Ortaklık İmzaladı
Yandex Navigasyon'a Çevrimdışı Özelliği GeldiYandex Navigasyon'a Çevrimdışı Özelliği Geldi
Yandex Navigasyon, kurum bilgilerinde büyük bir güncelleme için Foursquare ile iş birliği yaptıYandex Navigasyon, kurum bilgilerinde büyük bir güncelleme için Foursquare ile iş birliği yaptı

PAYLAŞ