Yandex Navigasyon’a Görsel Yenilik Geliyor - Haberler - indir.com

Yandex Navigasyon’a Görsel Yenilik Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-16 17:31:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Yol tarihi almak için kullanılan ve kullanıcıların en çok tercih ettiği uygulamalardan biri olarak karşımıza çıkan Yandex Navigasyon, yepyeni bir özellikle değişiyor. Yandex ilk olarak tarayıcı özelliği ile hayatımıza dahil oldu ardından çeşitli yan hizmetleri ile hakimiyet alanını genişletmeye yönelik çalışmalara imza attı. Yan hizmetlerden biri olan Yandex Navigasyon, kullanıcıların bilmedikleri bir şehirde, şehirler arası yolculuklarında ya da şehir içi yol tarifleri konusunda kullanıcılarına yardımcı olan son derece fonksiyonel bir sistemdir. İlk halinden çok daha kullanışlı bir şekilde hizmetine devam eden Yandex Navigasyon, şimdi de ok ikonunda değişiklikler yapacak. Yeni güncelleme ile gelen yenilik sayesine ok görevi gören ikon, artık "taksi, motosiklet ya da UFO" şeklinde ikonlar olabilecek. Bunun seçimi yapmak da elbette ki kullanıcılara düşüyor. 

Yandex Navigasyon'a Çevrimdışı Özelliği GeldiYandex Navigasyon'a Çevrimdışı Özelliği Geldi

Yandex Navigasyon'a eğlenceli ikonlar geliyor

Türkiye'nin en popüler navigasyon sistemlerinden biri olan Yandex Navigasyon sistemi gelişmeye ve değişmeye devam ediyor. Bu sefer ki yenilik eğlence odaklı olacak. Şöyle ki, uygulamayı kullanırken ekran size yön veren ok işareti, gelen yenilikler sayesinde çeşitli ikonlar ile farklı bir görünüm elde edecek. Yapılacak olan yeni düzenlemeler sayesinde Yandex Navigasyon kullanıcıları uygulamayı açtıkları anda yön verme işlevine sahip olan sarı ok ikonunu çok daha farklı eğlenceli ikonlar ile değiştirebilecekler. Yandex ile bütünleşen bu görsel sarı ok, artık çok daha farklı bir görünüm elde edecek. Bu elbette ki kullanıcıların seçimleri doğrultusunda değişkenlik gösteren bir durum olacak. Yandex kullanıcıları, tercihleri doğrultusunda sarı ok yerine taksi, motosiklet ya da UFO şeklinde ikonları seçerek uygulamayı kendi istekleri üzerine özelleştirebilecekler. Yol tarifi alma sistemi bu şekilde çok daha eğlenceli bir hal alıyor. 

Gerçek zamanlı yol tarifi sayesinde kullanıcılarına trafikte en hızlı yol tarifini sunarak adeta hayat kurtaran Yandex Navigasyon uygulaması, planladığı yeni değişiklikler sayesinde sistemi daha eğlenceli hale getirecek. Yol tarifi amacıyla kullanılan Yandex Navigasyon uygulamasını ilk açtığınız anda ilk olarak sizi, belirlediğiniz rotayı takip eden sarı navigasyon oku yani Curson takip ediyordu. Yapılan yenilikler ile ok ibaresini farklı görsel seçenekler ile değiştirerek çok daha eğlenceli bir hale getirebileceksiniz. Kullanıcıların yoğun trafik esnasında hayat kurtarıcı yol tarifleri sunarak stresini azaltan bir güce sahip olan Yandex Navigasyon, oyunlaştırma mantığı ile yaptığı ok değişikliğinde üç farklı seçenek sunuyor. Bunlar, taksi, motosiklet ve UFO görselleri olacak. Bu seçeneklerden birini seçerek yolculuğunuzu daha da eğlenceli bir hale getirebileceksiniz. 

Sarı Ok Nasıl Değiştiriliyor?

Cursor olarak adlandırılan Navigasyon ikonunu nasıl değiştirebilirsiniz? Yandex Navigasyon uygulamasında yol tarifi boyunca size eşlik eden sarı ok ibaresini yeni gelen görsel ikonlar ile değiştirmek son derece kolaydır. Uygulamanın menü sekmesinden Ayarlar bölümüne erişim sağladıktan sonra Ok düğmesine basın. Ardında bu sayfada karşınıza çıkacak olan taksi, motosiklet ya da UFO seçeneklerinden birini seçerek tamama tıklayın. Bu şekilde dilediğiniz zaman değişiklik yapabilirsiniz. Eğlenceli ikonlar yolculuğunuzu çok daha keyifli hale getirme gücüne sahiptir. 

 


İlgili uygulamalar
Yandex Navigasyon, kurum bilgilerinde büyük bir güncelleme için Foursquare ile iş birliği yaptıYandex Navigasyon, kurum bilgilerinde büyük bir güncelleme için Foursquare ile iş birliği yaptı
Yandex Navigasyon'un Yandex Navigasyon'un "Nöbetçi eczaneler" özelliği
Semt Pazarları Yandex Navigasyonda Gözükecek!Semt Pazarları Yandex Navigasyonda Gözükecek!

PAYLAŞ