Yandex Navigasyon'a Çevrimdışı Özelliği Geldi - Haberler - indir.com

Yandex Navigasyon'a Çevrimdışı Özelliği Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-13 23:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Navigasyon uygulamaları arasında özellikle ülkemizde tercih edilen isimlerden birisi olan Yandex Navigasyon için uzun süredir beklenen özellik geldi. İnternet paketinin bittiği noktalarda veya bağlantının gerçekleşmediği alanlar için bir hayli işe yarar olacak olan bu yeni özellik çevrimdışı özelliği oluyor. Yeni gelen çevrimdışı özelliği ile artık internet olmasa bile Yandex navigasyon üzerinden rota oluşturma ve hedefe ulaşma imkanları bulunacak. Yeni gelen bu özelliğin kullanım detayların gelin bakalım.

Yandex Navigasyon'a gelen çevrimdışı özelliğini kullanabilmek için ilk olarak internete bağlı bir ortamda şehrinizin haritasını mobil cihazınıza uygulama aracılığı ile indirmeniz gerekiyor. Bu harita zaman zaman arka planda otomatik olarak güncelleniyor ve çevrimdışı kullanımlarda en iyi deneyimi sunabilmek adına sürekli güncel kalıyor. Uygulamanın ayarlar bölümünde yer alan Haritaların Güncellemesi menüsünde otomatik seçeneğini açık hale getirerek yeni ve değişen yolların harita üzerinde güncellenmesini sağlayabilirsiniz.

Eğer bir kullanıcı internet bağlı iken rotasında giderken internet bağlantısı koptuğunda internete bağlı olunan son noktadaki istatistikler kullanılır ve kullanıcı çevrimdışı olarak rotasını kaybetmeden yoluna devam eder. Rotadan çıkıldığında ise Rota yeniden oluşturuldu ifadesi kullanıcılara belirtilir. Fakat belirtmekte fayda var ki, çevrimdışı rota kullanımlarınızda uygulama üzerinde yer alan trafik bilgisi, interaktif mesaj, sesli komut ile arama ve park yeri gibi bilgiler ile özellikler kullanılamayacaktır. Sizlerde Yandex Navigasyon uygulamanızı güncelleyerek çevrimdışı özelliğinden yararlanabilirsiniz.





PAYLAŞ