Yandex Metrica nedir, ne işe yarar? - Haberler - indir.com

Yandex Metrica nedir, ne işe yarar?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-16 14:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Web siteleri analizleri için Yandex tarafından kullanıma sunulan Yandex Metrica, diğer pek çok arama motorunda olduğu gibi kullanıcıların web site verilerini görmesini sağlar.

Yandex Metrica nedir, ne işe yarar?

Yandex Haritalar, “Rota Optimizasyonu”nu kullanıma açtıYandex Haritalar, “Rota Optimizasyonu”nu kullanıma açtı

Web site analizlerinde, trafik ve arama sorguları gibi Yandex arama motoru durumunun daha iyi bir şekilde analiz edilmesine imkan sağlayan Yandex Metrica, Google tarafından kullanıma sunulan Google Analytics ile benzer yapıdadır. Kullanıcılar Yandex arama motorlarında daha üst sıralara çıkmak ve Yandex aramalarındaki performanslarını iyileştirebilmek adına Yandex Metrica üzerinden kontrol ve analiz gerçekleştirebilir. Ücretsiz bir şekilde sunulan uygulamanın web sitelerine yönelik en büyük avantajı arama motorlarındaki verimliliğin artmasını sağlamasıdır.

Yandex Metrica nasıl kullanılır?

Yandex Metrica uygulamasını kullanmak isteyen kullanıcıların öncelikle hesap oluşturması gerekir. Uygulama ana sayfası üzerinde yer alan üyelik açma bölümünden kullanıcılar kolay bir şekilde yeni bir hesap oluşturabilir. Ardından hangi web sitesi için kontrol sağlanacaksa web site ekleme bölümü üzerinden ilgili web site bilgilerinin girilmesi gerekir. İşlemlerin son adımında ise izleme takibinin yapılabilmesi adına web sitesine eklenmesi gereken kod yani Yandex Metrica kodu kullanıcılar ile paylaşılır.

Bu kodun web sitede takip edilecek alanlara eklenmesi yeterlidir. WordPress gibi sistemlerde bu kod genellikle head tagları arasına yerleştirilir. Kod yerleşimi ile birlikte kullanıcıların web site verileri, Yandex Metrica üzerine işlenmeye başlar. Kişiler istediği ve ihtiyaç duyduğu zaman Yandex Metrica üzerinden tüm web site verilerine ulaşabilir.

Yandex Metrica özellikleri neler? Hangi veriler sunuluyor?

Yandex Metrica genel olarak web siteleri üzerinde veri analizi gerçekleştirir. Web sitesine giren her bir kullanıcının web sitesinde gerçekleştirdiği davranışlar, hangi sayfalara giriş yaptığı, hangi siteler üzerinden yönlendirildiği gibi veriler Yandex Metrica aracılığıyla kontrol edilebilmektedir. Ücretsiz olması, alternatif bir uygulamaya sahip olunmasını da mümkün kılarken kullanıcıların web site trafiği ile ilgili tüm detaylara ulaşabilmek adına Yandex Metrica kullanması yeterli olmaktadır.

Uygulamanın kullanılması ile birlikte ziyaretçilere yönelik demografik bilgiler yaş ve cinsiyet gibi detaylar uygulama tarafından ücretsiz bir şekilde toplanır ve kullanıcılara sunulur. Hedef kitlesi ile ilgili genel takibin yapılması, eksik yönler ve arama motoru sonuçlarındaki performans da kolay bir şekilde Yandex Metrica üzerinden görülebilir.



PAYLAŞ