Yandex Map Editor” ile 1.000’e yakın kullanıcı, 60 binden fazla harita düzenlemesi yaptı - Haberler - indir.com

Yandex Map Editor” ile 1.000’e yakın kullanıcı, 60 binden fazla harita düzenlemesi yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-02 12:20:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Yazılım

Yandex şirketinin haritalar uygulamasının kullanıcıları ile birlikte geliştirme yapmak amacı ile Türkiye'de Temmuz ayı içerisinde kullanıma sunulan Yandex Map Editor servisi, internet üzerinde harita çizmeyi seven gönüllü topluluğa ulaştı. Herkesin mahallesinin haritasını düzenleyeceği ve eksiklikleri tamamlayabileceği bu uygulama sayesinde, Temmuz - Ekim 2018 tarihinde 1000'e yakın kullanıcı harita üzerinde 60 binden fazla düzenleme yaptı.

Yandex Map Editor” ile 1.000’e yakın kullanıcı, 60 binden fazla harita düzenlemesi yaptı

Yandex, harita teknolojilerini daha yakından tanımayı ve harita üretimine katkıda bulunmak amacı ile Yandex Map Editor servisi, kullanıcıların büyük bir ilgisini görüyor. İsteyen herkes harita üzerinde düzenlemeler yapabiliyor. Bu sayede haritada mahalle, yol, bina ve kurum bilgisi eklenebiliyor. Bu sayede kullanıcılar internet üzerinde harita çizebiliyorlar. Temmuz 2018 tarihinden bu yana, Yandex Map Editor'ı kullanan gönüllülerin katkısı ile Yandex'in harita altyapısı oldukça sağlamlaştı. Yapılan bu düzenlemeler moderasyon adımından geçtikten sonra Yandex Haritalar'da ve Yandex Navigasyon'da gösterilmeye başladı. Kullanıcıların da katkısı ile birlikte Yandex'in haritaları daha ayrıntılı ve daha kapsamlı hale geldi.

Yandex ve Uber Yeni Bir Ortaklık İmzaladıYandex ve Uber Yeni Bir Ortaklık İmzaladı

Şimdiye kadar 1000'e yakın kullanıcı bu uygulama üzerinde 60 binden fazla düzenlemeye katkıda bulundu. Yapılan bu düzenlemelerin 18.460'ı yol, 13.828'i yapı ve 7.398'i ise yeşil alanlardan oluşuyor. Yapılan bazı analizlere göre Yandex Map Editor gönüllülerinin düzenleme çalışmaları için güzergahlar üzerinde yoğunlaştı. Temmuz - Ekim 2018 tarihlerinde bir kullanıcı toplamda 9.525 adet düzenleme yaptı. Eğer sizde Yandex'in bu uygulamasına bir katkıda bulunmak istiyorsanız, Yandex Map Editor'ın gönüllü kartografları arasına katılabilirsiniz. Bu sayede kullanıcıların haritalardan ve navigasyon servislerinden maksimum fayda sağlamaya yardımcı olabilirsiniz. 

Yandex Map Editor gönüllüleri, farklı şehirlerde yapıların çizilmesine katkıda bulunurken, bu şehirler arasında en çok düzenlemeyi Ankara, Antalya ve İstanbul şehirleri  yer aldı. Bu üç şehri arkasından Kırıkkale, Kocaeli, Kütahya ve İzmir takip etti. Yandex bu Map Editor uygulaması sayesinde haritalarını bir üst seviyeye taşımayı düşünüyor. Haritalarının daha ayrıntılı ve daha kapsamlı olmasını isteyen Yandex, bu katkılardan sonra Navigasyon uygulamasının da çok daha işlevsel hale geleceğini belirtiyor. 


Yandex Navigasyon'a Çevrimdışı Özelliği GeldiYandex Navigasyon'a Çevrimdışı Özelliği Geldi
Yandex Navigasyon, kurum bilgilerinde büyük bir güncelleme için Foursquare ile iş birliği yaptıYandex Navigasyon, kurum bilgilerinde büyük bir güncelleme için Foursquare ile iş birliği yaptı
Yandex yaptığı işbirliğiyle birçok firmanın yer bilgisini haritalara eklediYandex yaptığı işbirliğiyle birçok firmanın yer bilgisini haritalara ekledi

PAYLAŞ