Yandex Haritalar API'si Kurumlara Açılıyor - Haberler - indir.com

Yandex Haritalar API'si Kurumlara Açılıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-24 12:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler harita servislerinden birisi olan Yandex, artık kurumlara destek vermeye başlıyor. Yandex Haritalar API Teknolojileri sayesinde artık kurumlarda Yandex’in harita alt yapısını kullanabilecekler. Ülkemizin en az Google kadar tercih edilen güncel harita altyapı sağlayıcısı olan Yandex, harita alanında sahip olduğu deneyim ve teknolojisi ile beraber şirketlerin ihtiyaçlarını karşılama adına yeni bir hamlede bulundu. Öyle ki Yandex altyapısına ihtiyacı bulunan kurum, mobil yada internet servisleri için “Yandex Haritalar API Teknolojileri” hizmeti kullanıma açıldı. Yandex Haritalar’ı mobil uygulamalarına yada sitelerine entegre eden kurumlar artık entegrasyon ile kendi platformları üzerinden haritada arama, rota ve trafik yol durumu gibi çeşitli hizmetlerden yararlanabilecekler.

Yandex Harita Kurumlara Açılıyor

Dünyanın En Hızlı Süper Bilgisayarı Sadece 600 Milyon DolarDünyanın En Hızlı Süper Bilgisayarı Sadece 600 Milyon Dolar

Ülkemizde hem harita hem de navigasyon uygulaması olarak popüler bir şekilde tercih edilen Yandex Haritalar, sunmuş olduğu hizmetler ile kullanıcılara çözüm getirmeye devam ediyor. Şirketin son hizmet hamlesi ise daha çok kurumsalları ilgilendiriyor diyebiliriz. Navigasyon ve Haritada uzman isim olan Yandex, Türkiye pazarı için Haritalar API Teknolojileri hizmetini kullanıma sundu. Daha çok bankacılık, telekomünikasyon ve lojistik gibi önemli sektörlerde faaliyet gösteren kurumlara tüm harita özellikleri ve ihtiyaçları 360 derece şekilde bir çözüm olarak sunuluyor.

API adlı servis ile uygulama programlama arayüzü sayesinde Yandex Haritalar’ın kurumsalların web ve mobil uygulama sistemlerine entegre olması sağlanacak. Şirketlerin duymuş oldukları harita alt yapısı ihtiyacı ise Yandex Haritalar ile karşılanacak. Bu ihtiyaç karşılama doğrultusunda firmalar rota oluşturma, trafik yol bilgisi ve mekanlarda fiyat karşılaştırması gibi çeşitli Yandex yeteneklerinden faydalanabilecekler.

Konu hakkında Yandex Türkiye Ülke Müdürü Onur Karahayıt şu sözleri dile getirdi:  “Yandex’in Türkiye’de gösterdiği başarıyı B2B (business to business) alanına da taşımaya kararlıyız. Yeni oluşturduğumuz iş geliştirme birimiyle telekomünikasyon, bankacılık, lojistik, hızlı tüketim gibi harita servislerine ihtiyaç duyan birçok sektöre hizmet vermeyi hedefliyoruz. 2012 yılından beri Türkiye’nin harita sektörüne liderlik etmiş olmanın sağladığı birikimin yanı sıra, pazar dinamiklerine göre belirlenmiş uygun fiyat politikamız, yazılım geliştiricilerine sağladığımız yerel destek ve kurumların neredeyse tüm ihtiyaçlarına 360 derece tek bir ürün portföyüyle cevap verebilen teknolojimizin Türkiye’de Yandex’i rakiplerinin bir adım ötesine taşıdığına inanıyoruz.”

Baktığımız zaman ülkemizde Yandex Haritalar içerisinde 1 milyon km yol ağı ve 3 milyon kurum bilgisi bulunuyor. Ayrıca Yandex Haritalar API’lerini kullanan isimler arasında Hürriyet Emlak, Getir, BiTaksi, Radyo Trafik ve iTaksi gibi başlıca isimler olmak üzere çeşitli kurum ve uygulamalar bulunuyor.


İlgili uygulamalar
Dünyanın En Büyük Kripto Para Borsalarından Binance HacklendiDünyanın En Büyük Kripto Para Borsalarından Binance Hacklendi
Telefonların Pil Ömrü Ne Kadar Dayanır?Telefonların Pil Ömrü Ne Kadar Dayanır?

PAYLAŞ