Yandex Alisa nasıl kullanılır ne işe yarar? - Haberler - indir.com

Yandex Alisa nasıl kullanılır ne işe yarar?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-08 17:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Tarayıcı alternatiflerinden biri olan Yandex'in harita özelliğine sahip olan hizmeti Yandex Navigasyon, Alisa özelliği ile kullanıcılara yardımcı oluyor. Akıllı asistan görevini üstlenen Alisa ile hem sohbet edebilir hem de sesli komut hizmeti ile beraber gideceğiniz yere çok daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Yandex Haritalar uygulamasının Alisa özelliği, bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde ülkemizde de kullanıma sunulmuştu. Yandex, Alisa özelliğini Türkiye'de kullanıma açmasının ardından Türkçe dil desteğini de elbette ki geciktirmedi. 

Yandex Haritalar üzerindeki Alisa özelliği ile beraber gideceğini konumun, trafik durumunu ve yol bilgilerine hızlıca ulaşmanız mümkündür. Yandex Haritalar uygulamasının Alisa özelliği harici bir uygulama olarak indirilmez, Yandex Haritalar uygulamasına sahipseniz zaten Alisa özelliğinden de faydalanabilirsiniz.

Yandex Haritalar uygulamasında kullanım kolaylığını artıran yenilikYandex Haritalar uygulamasında kullanım kolaylığını artıran yenilik

Yandex Alisa nasıl kullanılır

Sesli komut asistanı Alisa'dan faydalanabilmek için ilk öncelik Yandex Navigasyon uygulamasına sahip olmaktır. Buna ek olarak Yandex Haritalar uygulamasını açtığınızda mikrofon ve bildirimler gibi bazı erişimlere izin vermeniz gerekiyor. Buna ek olarak aynı zamanda uygulama eğer akıllı cihazınızda yüklemek için hizmette faydalanmak için Alisa diye seslenmeniz yeterli olacaktır. Yani her kullanım için Alisa demeniz yeterlidir. 

Yapay zeka destekli olan Yandex Haritalar'ın Alisa özelliği, Türkçe dil desteği ile beraber kullanıcılara trafik esnasında oldukça büyük kolaylık sağlıyor. Bildiğiniz üzere trafik esnasında telefon kullanmanın hem tehlikesi hem de cezai bir durumu vardır. Birçok yeteneğe sahip olan bu yapay zeka asistanı, yol ve trafik durumunun yanı sıra, adres ve mekan bilgisi söylemenin ya da rota oluşturmak konusunda da kullanıcılara yardımcı olacak seçeneklere sahiptir. Buna ek olarak da yardımcı asistanınız hava durumu ve tarih bilgisi de veriyor. Yandex Alisa ilk olarak Rusya'da kullanıma sunuldu ve ardından ise ilk kez Türkiye'de yerini aldı. 

Yandex Haritalar uygulaması zaten halihazırda oldukça fonksiyonel bir uygulamadır. Birçok özelliği vardır, bu özelliklere ek olarak uygulamanın sesli asistan özelliğini sunması ile beraber kullanıcıların işi artık çok daha kolay oldu. Bulunduğunuz konuma en yakın hastane, eczane ve buna benzer kurumlar hakkında detaylı yol tarifi alabilirsiniz. Alisa'ya seslenerek gideceğiniz konuma en kısa yoldan nasıl gideceğiniz hakkında hızlıca bilgi almanız mümkündür. Yukarıda da belirttiğimiz üzere Alisa özelliğinden faydalanmak için ekstra bir uygulama indirmenize gerek yoktur. Eğer sizde bir Yandex Navigasyon kullanıcısına sahipseniz Alisa hizmetinde de sorunsuz bir şekilde faydalanabilirsiniz.

Gideceğiniz konum hakkında sesli bir şekilde hızlıca cevap alabilir ve anında yol tarifi isteyebilirsiniz. Bu sayede trafik esnasında telefonu kullanmak zorunda kalmadan konum bilgisi almanız mümkün kılınır. Milyonlarca kullanıcı tarafından tercih edilen Yandex Navigasyon'un halihazırda gelişmiş düzeyde özelliklerine ek olarak uygulamanın bu şekilde yapay zeka ile geliştirilmesi kullanıcılar tarafından beğenilen en önemli özellikler arasındadır. Navigasyon uygulamalarının oldukça yaygın kullanıldığı şu dönemlerde, Yandex'in bu şekilde bir yenilik ile kullanıcılarının karşısına çıkması daha fazla kullanıcı sayısı elde etmesi konusunda yardımcı olacaktır. 


İlgili uygulamalar
Yandex Haritalar API'si Kurumlara AçılıyorYandex Haritalar API'si Kurumlara Açılıyor
Yandex Haritalar 1 milyon kilometre yol gösteriyorYandex Haritalar 1 milyon kilometre yol gösteriyor

PAYLAŞ