Yahoo'nun gizlilik ihlalleri devam ediyor - Haberler - indir.com

Yahoo'nun gizlilik ihlalleri devam ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-29 16:35:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Bizi oldukça şaşırtan Yahoo gizlilik ve güvenlik ihlali yaptığını öğrendik.

Hayatımızın her anlamında yer kaplayan internet, beraberinde gizlilik ve güvenlik kaygılarını da getiriyor. Aklımızın ucundan geçmeyeceği ve çokça güvendiğimiz internet siteleri bile gizlilik ve güvenlik ihlali yapınca bu kaygımız her geçen gün daha da artıyor. Gizlilik ve güvenlik ihlalini ilk başlatan Facebook olurken Google’da bizleri şaşırtan ikinci site oldu. Şimdi ise bizi oldukça şaşırtan Yahoo gizlilik ve güvenlik ihlali yaptığını öğrendik. Yahoo ve AOL e-posta sağlayıcıların sahibi olan Verizon Şirketi, reklam amaçlı e-posta taramalarını artırmak için yoğun bir çalışmaya girdi.

Hizmet şartları güncellemesinde bu durumu açıkça beyan eden Yahoo, kullanıcıların güvenini kaybedecek mi?

Verizon tarafından satın alınmadan önce Yahoo’nun başladığı e-posta taramalarına, 13 yıl önce başlayan Google geçtiğimiz sene ara verdi. Aynı adımı Yahoo ve benzer şirketlerden beklerken, Verizon Şirketi bu taramalara daha fazla ağırlık verdi. Hizmet şartları güncellemesinde bu durumu açıkça beyan eden Yahoo, kullanıcıların güvenini kaybedecek mi? Konuyla alakalı olarak açıklama yapan Yahoo’nun veri ölçümleri başkan yardımcısı Dough Sharp, “E-posta taraması, reklam hedeflemenin iyileştirilmesi için en etkili yöntemlerden biri haline geldi.” şeklinde konuştu.

Size ait e-posta’yı tarayarak bütün gelen kutunuzu ve var olan postaların içeriğini görüntüleyebiliyorlar

Peki e-posta taraması yaparak neye ulaşıyorlar diye soracak olursanız şöyle açıklayım; size ait e-posta’yı tarayarak bütün gelen kutunuzu ve var olan postaların içeriğini görüntüleyebiliyorlar. Herkesten tek tek topladıkları bu bilgileri gruplar haline getirerek, size sunacakları reklamları belirlemiş oluyorlar. Bu durumu bir örnekle açıklayacak olursam sizin daha önceden internetten satın aldığınız bir ürünün size mail olarak gelen faturasına bakarak nelerden hoşlandığınız hakkında bilgi sahibi oluyorlar. Bu sayede size internet ortamında sunacakları reklamları belirlemiş oluyorlar. Sizin ilgi duyduğunuz ürünleri size sunuyorlar.





PAYLAŞ