Yahoo veri ihlal davaları ile karşı karşıya kaldı! - Haberler - indir.com

Yahoo veri ihlal davaları ile karşı karşıya kaldı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-13 19:20:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz günlerde Verizon ve Yahoo hakkında veri ihlalinde bulundukları yönünde bir takım iddialar ortaya atılmıştı. Özellikle Yahoo'nun kullanıcı bilgilerini sızdırdığı yönünde söylentiler söz konusuydu. Şimdi ise Verizon ve Yahoo resmen davalık oldu. Konu hakkında geniş bir tutanak hazırlatan Yargıç Lucy Koh, Yahoo ve Verizon'un başını büyük bir derde sokacak gibi görünüyor.

ABD tarafından davalık olan Yahoo'nun başı dertte, Kaliforniya Yargıcı Lucy Koh, Verizon'un sözleşme ve ihmalin ihlali de dahil olmak üzere, davadaki sayısız iddiayı reddetme teklifini reddetti. Davacının iddiaları, Yahoo'nun e-posta güvenliği sorunları hakkında yeterinde temkinli davranmadığı yönünde. Yargıç Koh, Yahoo'nun  güvenlik sorunlarıyla ilgili yeterince bilgi sahibi değiliz şirket politikası gereği bunları sınırlandırmaya çalışıyoruz şeklindeki söylemlerini dikkate almadıklarını vurguladı. Hakim daha önce Yahoo ve Verizon'un haksız rekabet iddialarını reddetme girişimlerini düşürmüştü. İddiaların çoğunu ele geçirmeye çalışırken, Yahoo, davanın "20/20 arka planda" olduğunu ve şirketin sürekli olarak güvenlik tehditleriyle mücadele ettiğini değiştirmediğini ileri sürdü.

Bu karar, dava başarılı olursa, Yahoo ve Verizon'a oldukça pahalıya mal olabilir. Davada ortaya atılan iddialara göre Yahoo'nun 3 milyar kullanıcısının 2013'ün ilk büyük ihlalden etkilendiğini ve bunun, 2016 ve sonra arasındaki diğer iki ihlalden etkilenen insanları kapsamadığı ileri sürülüyor. Bu kullanıcıların yalnızca bir kısmı Amerikan vatandaşı olarak belgelerde yer almış.





PAYLAŞ