Yahoo Mail E-postalarda Şifreyi Ortadan Kaldırıyor! - Haberler - indir.com

Yahoo Mail E-postalarda Şifreyi Ortadan Kaldırıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-10-16 13:30:28
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Donanım

Hizmetine farklı yenilikler geliştirerek devam eden Yahoo Mail, bir süre önce kullanıma sunduğu tek kullanımlık SMS şifreleri ardından şimdi de bu şifreleri tamamen ortadan kaldırıyor.

Ülkemizde çok olmasa da Dünya?da hatırı sayılır bit kitleye sahip olan Yahoo Mail, önemli yenilikler getirerek kullanıcılara daha fazla kolaylık sunmayı hedefliyor. Bu doğrultuda şifre sorunlarına odaklanan şirket, şifreleri ortadan kaldırmak için yeni Yahoo Account Key özelliğini duyurdu.

Yahoo Account Key sayesinde kullanıcıların e-posta hesapları mobil cihazlarına bağlanıyor. Yeni giriş istekleri geldiğinde kullanıcılar bu isteği push bildirimleri ile mobil cihazlarından onaylayabiliyor. 

Oldukça kolay bir çalışma mantığı sunan Yahoo Account Key'in aktif edilebilmesi için kullanıcıların Yahoo hesaplarını akıllı telefonlarına bağlamaları gerekiyor. Böylece kullanıcılar masaüstü cihazlarda Yahoo Mail'e giriş yaptıklarında şifre bölümüne geldiklerinde Yahoo Account Key otomatik olarak devreye giriyor ve kullanıcıları mobil cihazlarına yönlendiriyor. 

Yeni Yahoo Mail Tanıtım Videosu

Kullanıcılar telefonlarına gelen giriş isteğini kabul edebiliyor veya reddedebiliyor. Yahoo Account Key sayesinde kullanıcıların başına gelen şifre unutma, güvenlik açığı problemleri ve birden fazla servis için tek bir şifre kullanmak istemeleri gibi durumlarda büyük kolaylık sağlanıyor. Bunun dışında tasarım anlamında da köklü değişikliğe giden Yahoo Mail, artık daha hızlı, kolay bir arama özelliği sunuyor. 

Mobil tarafında da yeni özellikler geliştiren Yahoo Mail, mobil uygulamaları için "Mail Plus Plus" adı altında yeni özelliğini duyurarak daha kullanışlı hale geldi. Bu özellik ise uygulamanın sosyal ağlarla bağlantıya geçerek, güncel paylaşımları kişi kartlarına ekliyor. Ayrıca sosyal ağlar üzerinden kişi bilgilerini de alan Yahoo Mail mobil uygulaması, kullanıcılara ulaşmak istedikleri kişiler hakkında daha fazla bilgiler sunuyor.

Yahoo Mail, uygulamaları için sürükleme kontrollerini de aktif ediyor. Birden fazla mesajı üzerine basılı tutarak seçme imkanı sunuyor. Güncelleme içerisinde Arama bölümü için de yenilikler mevcut. Fotoğraflar, mesajlar, dosyalar yenilik sayesinde ayrı ayrı listeler halinde sunuluyor. Bu yenilk Hotmail ve AOL hesapları ile entegreli çalışma göstererek üç hesabın aynı anda kullanımına imkan sağlıyor.

Son olarak Yahoo Mail, mobilde e-posta hesabını bir tür anımsatıcı, yapılacaklar listesi oluşturmak için kullananları da unutmuyor. Bunlar için yeni e-posta bölümünde alıcı kısmına uzun süre basarak e-postalarını otomatik olarak yazmalarını ve kendilerini kolaylıkla e-posta göndermelerini sağlıyor.

Yahoo Mail'in ücretsiz sunulan masaüstü ve mobil uygulamalarını aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz.





PAYLAŞ