Yaban arıları Wi-Fi dağıtacak - Haberler - indir.com

Yaban arıları Wi-Fi dağıtacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-20 09:25:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Teknoloji

Washington Üniversitesi öğrencilerinin araştırmaları sonucunda kablosuz ağ dağıtmak için yeni yöntemler bulundu. Daha önce adını bile duymadığımız fikir yabani arıları kullanarak kablosuz ağ dağıtacak.

Washington Üniversitesi tarafından çıkan bu fikirde kablosuz bir platform oluşturmak için yeni yöntemler ortaya çıkıyor. Üniversite araştırmacıları ilk olarak dron kullanarak bir sensör ağı oluşturmayı düşünmüştü. Ancak dronların bataryaları yetersiz kalmasından dolayı istedikleri sonucu alamadıklar. Bu yüzden, uçan sensörlerin enerjisini biyoloji tabanlı bir araştırmaya yordular. Böylece, canlı arıları kullanarak mobil bir internet platformu kurmuş oldular.

Kablosuz Şarj Üniteli iWatch Konsept VideosuKablosuz Şarj Üniteli iWatch Konsept Videosu

Google Balonlarla İnternet Taşımaya Devam Ediyor!

Mekanik dron kullanmanın en büyük sorunu bataryalarının hızlı tükenmesi. Küçük dronlar ortalama 20 dakika kadar uçabiliyor. Ekip mekanik dronlar yerine akıllı çiftçilik gibi alanlarda kullanılacak sensörleri taşıyabilen böcekleri araştırmayı hedefledi. Sensörler ürünlerin durumu, bölgenin topoğrafyası, havadaki ve topraktaki nem oranını ölçebiliyor.

Kablosuz ağ, tüm dünyaya yayılacak!

Yabani arılar sensörleri taşımak için çok iyi bir tercih olabilir, kendi vücut ağırlıkları kadar yük taşıyabilir, saatlerce uçabiliyorlar. Uçuş enerjisini arılar sağladığından dolayı sensörlere ufak bir batarya yerleştirmek yeterli olabiliyor. Bu bataryalar sayesinde sensörler yedi saat kadar çalışabilmekte. Sensörlerin ağırlığı ortalama 102 mg. Arılar toplamda 113 mg'a kadar rahatça ağırlık taşıyabiliyorlar. Paket içinde sensörler, kablosuz iletişim sistemi ve konum takip sistemi yer alabiliyor.

Bu icat sayesinde sensörler geniş bir alanda nerede yer aldığını belirlemenin yanı sıra bilimciler arıların yaşamı hakkında da daha fazla bilgi edinmiş olacak. Yapılan icat sayesinde arıların nereye uçtuğunu ve hangi bölgelerin onlara daha çekici geldiğini araştırabilecekler. Üniversite araştırmacısı Shyamnath Gollakota “Dronla sadece etrafta rastgele uçabiliyoruz. Arı ise polenlemek istediği bitkilere doğru geziyor. Bunların yanı sıra çevre hakkında ve arıların davranışları hakkında oldukça bilgi edinme fırsatımız olacak.” diyor.


Kablosuz Şarj İstasyonu Bandstand Tanıtıldı - CES 2015Kablosuz Şarj İstasyonu Bandstand Tanıtıldı - CES 2015
4K Çekim yapabilen aksiyon kamerası: EKEN H9R Plus WiFi 4K4K Çekim yapabilen aksiyon kamerası: EKEN H9R Plus WiFi 4K
Xiaomi Kablosuz Kulaklığını Tanıttı!Xiaomi Kablosuz Kulaklığını Tanıttı!

PAYLAŞ