Xiaomi'nin Yeni MIUI Güncellemesi Önemli Özelliği Getiriyor - Haberler - indir.com

Xiaomi'nin Yeni MIUI Güncellemesi Önemli Özelliği Getiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-05 16:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Sunduğu güncelleme desteği ile ön plana çıkan marka olan Xiaomi, yeni MIUI 10.2.1 güncellemesiyle eksik olan özelliklerden bazılarını kapatıyor ve kullanıcılara daha iyi bir arayüz deneyimi sunmayı hedefliyor. Çinli telefon üreticisi Xiaomi sadece sunmuş olduğu fiyat performans ürünleri ile değil, yazılım desteği ve güncellemeleri ile de dikkatleri üzerine topluyor. Şimdi ise yeni güncellemeyle beraber eksikliği hissedilen bir özellik arayüze tekrardan kazandırılıyor. Hatırlarsak Xiaomi kullanıcıların cihazda yer alan navigasyon çubuğunu kapatarak arayüzdeki jestler ile hareketi sağlıyordu. MIUI 9 ile bazı cihazlara gelen bu özellik daha sonra MIUI 10 ile beraber çok büyük bir kullanıcı kitlesine verilmiş oldu. Fakat bu yenilik ile beraber birçok cihazın ön yüzeyinde yer alan ana ekran tuşunun kaldırılaması ile beraber de Google Asistant kestirmesi için cihazlardan çıkartılmıştı.

MIUI 10.2.1 Güncellemesi

Xiaomi Mi8 için kamera güncellemesi kapıdaXiaomi Mi8 için kamera güncellemesi kapıda

Kaldırılan bu detay özellik yeni güncelleme ile tekrardan getiriliyor. Kullanıcılar artık navigasyon tuşlarını ekrandan tamamen kaldırabileceği gibi ayrıca kolay bir şekilde Google Assistant özelliğini tekrardan aktif edebilecek. Yeni arayüz güncellemesini yaptığınız zaman özellik aktif olarak gelmiyor. Bu durumu aktif etmek için ilk olarak Ayarlar menüsüne erişerek buradan Düğme ve Jest kestirmeleri bölümüne girerek Google Assistant desteğini açmanız gerekiyor. Bu yeni destek ile beraber güç tuşuna 0.5 saniye basılı tuttuğunuz zaman özellik devreye giriyor. Ancak bu özellik güç tuşuna atandığı için bazı zamanlar çanta gibi alanlarda Google Assistant’ın aktif olabileceğini belirtelim.

Xiaomi Redmi 7 Özellikleri Ortaya Çıktı

Xiaomi markası Google Assistant desteğini fiziksel bir tuşa atamış durumda. Ancak kullanıcılardan gelen geri bildirimlere göre tıpkı Huawei gibi arayüzdeki bir jest hareketi ile tekrardan arayüze entegre edebileceğini de belirtelim. Yeni EMUI güncellemesini Ayarlar >Sistem güncellemesi sekmesinden yapmayı unutmayın.


Xiaomi Redmi 5 Plus ve Redmi Note 7 KarşılaştırmasıXiaomi Redmi 5 Plus ve Redmi Note 7 Karşılaştırması
Xiaomi Afrika’ya çıkarma yapacakXiaomi Afrika’ya çıkarma yapacak
Xiaomi Katlanabilir Modeli İki Kere KatlanacakXiaomi Katlanabilir Modeli İki Kere Katlanacak

PAYLAŞ