Xiaomi'nin yeni arayüz güncellemesi MIUI 12.5 yolda - Haberler - indir.com

Xiaomi'nin yeni arayüz güncellemesi MIUI 12.5 yolda

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-12 11:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Xiaomi çok yakın zaman içerisinde MIUI 12.5 arayüzünün yakın zaman içerisinde kullanıma sunulacağı resmi olarak doğrulandı. Bununla beraber aynı zamanda şirket "ara sürüm" ile gelecek olan bazı yeni özelliklerin de açıklamasını yaptı.

MIUI 12 hatırlamak gerekirse Nisan ayının son günlerine doğru kullanıcıların beğenisine sunuldu. Xiaomi halen bu arayüzü kullanıcılara dağıtmaya devam ediyor. Aradan sekiz ay geçmesinin ardından ise Çinli dev şirket 12.5 olarak adlandırdığı daha yeni bir MIUI sürümünün de yakın zaman içerisinde sunulacağını resmi olarak doğruladı. MIUI geliştiricileri hali hazırda bir mobil arayüzün yeni sürümünü test etmeye başlamış durumdadırlar. Hatta geliştirici şirket, yeni arayüze daha da yoğun bir şekilde odaklanabilmek için haftalık olarak MIUI güncellemelerini de askıya aldı. 

MIUI 12 alacak Xiaomi ve Redmi telefonlar için yeni liste yayımlandıMIUI 12 alacak Xiaomi ve Redmi telefonlar için yeni liste yayımlandı

MIUI 12.5 ile birbirinden farklı yeni özellik geliyor

Çin merkezli teknoloji şirketi Xiaomi, MIUI 12.5 ile kullanıma sunulacak birkaç yeni özellik hakkında bilgiler verdi. Şirket yeni sürümde aşağıda listelenen özellikleri kullanıcıların karşısına çıkaracak.

Masaüstü modu; bu özellik sayesinde akıllı cep telefonları monitöre bağlayarak pratik bir bilgisayar gibi kullanmak mümkün hale getirilecek.

Konum istenilen uygulamalara kullanıcıların tam konumu değil sadece yaklaşık konumu izleme sınırı getirilecek. Gizlilik ve güvenliği daha da artırmak adına düşünülen bu mod, kullanıcı tarafından etkinleştirilebilecek veya devre dışı yapılabilecek. 

Ana ekran, güç tuşu menüsü, ses seviyesi kontrolü, açık uygulamalar ve bildirimler de dahil olmak üzere yeni arayüz kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunmaya hazırlanıyor. 

Klasörleri açmak ve uygulamaları çalıştırmak için geliştirilmiş başlatıcı animasyonu da bu arayüz ile beraber geliyor.

Doğrudan Galeri uygulaması üzerinden görüntülenen PDF dosyasına dönüştürme işlevi.

Henüz "ara" MIUI sürümünün ne zaman kullanıcıların karşısına çıkacağı belli değil. Gelecek günlerde sürümün ne zaman sunulacağına dait daha net bilgiler gelmesi bekleniyor. 

 


Huawei MIUI 11 özellikleri ile ilgili yeni bilgiler paylaşıldıHuawei MIUI 11 özellikleri ile ilgili yeni bilgiler paylaşıldı
MIUI 12 Global dağıtımına başlandıMIUI 12 Global dağıtımına başlandı
MIUI 13 güncellemesi alacak modeller belli olduMIUI 13 güncellemesi alacak modeller belli oldu

PAYLAŞ