Xiaomi'nin Mi Mix Alpha 2 için aldığı patenler tasarım hakkında ipucu veriyor - Haberler - indir.com

Xiaomi'nin Mi Mix Alpha 2 için aldığı patenler tasarım hakkında ipucu veriyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-01 21:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Xiaomi bu sene içinde tanıtması beklenen yeni fütüristik tasarıma sahip Mi Mix Alpha 2 modelinin olası tasarımı ortaya çıktı. Şirketin Mi Mix Alpha 2 için aldığı patenlerde bu tasarımı destekliyor.

Geçtiğimiz senelerde Mi Mix Alpha modeliyle dikkatleri üzerine çeken Xiaomi bu telefonun tasarımcılarına da ödül vermişti. Neredeyse tamamen ekrandan oluşan akıllı telefon tasarımıyla oldukça yenilikçi ve ilgi çekici bir model olarak öne çıkıyordu. Bu sene yeni bir model tanıtarak Mi Mix Alpha’yı bir seri haline getirecek olan Xiaomi’nin yeni telefonun da Mi Mix Alpha 2 olarak adlandırılması bekleniyor. Nasıl bir tasarıma sahip olacağı merakla beklenen Mi Mix Alpha 2’nin nasıl bir görünüme sahip olacağını gösteren bir ipucu ortaya çıktı. Patent görselleri sayesinde elde edilen tasarım, Mi Mix Alpha 2’nin tasarımına bir ışık tutuyor.

Xiaomi Mi Watch akıllı saat yeni özelliklere kavuştuXiaomi Mi Watch akıllı saat yeni özelliklere kavuştu

Mi Mix Alpha 2'nin tasarımı nasıl olacak?

Çin Patent Ofisi'nde ortaya çıkan yeni patentlerin gösterdiği tasarım, Mi Mix Alpha 2’nin tıpkı ilk model gibi kenarlarının ekran olacağını gösteriyor. Hatırlarsanız bu tasarım daha öncesinde Dünya Fikrî Mülkiyet Örgütü'nün bünyesinde de görülmüştü.

Xiaomi, yeni mağazalarını Adana ve Gebze'de açtı

Xiaomi Mi Mix Alpha 2 ile ilgili ortaya çıkan pantent görsellerine göre, bu model ilk modelden farklı olan üst kısmında açılıp kapanabilen bir kamera kurulumuna sahip olacak. Buda Mi Mix Alpha 2’nin arka panelinde ekranı ikiye bölen bir bölüm olmayacağını ve arka panelinde tamamen ekrandan oluşacağını gösteriyor.

Patent görsellerinde dikkatleri üzerine çeken açılır kapanır kamera kurulumunun üstünde ise üç kamera ve iki flaşa yer verilmiş. Kamera kurulumunun yanında bir de bir tuş görülüyor. Bu tuşun güç tuşu olacağı tahmin ediliyor.

Görsellere göre Mi Mix Alpha’nın alt kısmında ise USB Type-C bağlantı yuvası olacağı tahmin ediliyor. Fakat kulaklık girişinin 3,5 mm olup olmayacağı hakkında bir tahminde bulunmak oldukça zor. Bunların haricinde cihazın nasıl bir donanımla kullanıcı karşısına çıkacağı da henüz bilinmiyor. Ancak Xiaomi’nin Mi Mix Alpha 2 için Qualcomm Snapdragon 888 yonga setini tercih edeceği düşünülüyor. Fakat söz konusu tasarımın henüz kesinleşmediğini belirtmekte de fayda var. Xiaomi Mi Mix Alpha 2 hakkındaki detayları öğrenmek için biraz daha beklememiz gerecek gibi görünüyor.


Xiaomi Mi 10T Lite 64 GB'ın Türkiye fiyatı belirlendiXiaomi Mi 10T Lite 64 GB'ın Türkiye fiyatı belirlendi
Xiaomi Mi 11 Lite’ın 5G versiyonu gün yüzüne çıktıXiaomi Mi 11 Lite’ın 5G versiyonu gün yüzüne çıktı

PAYLAŞ