Xiaomi'nin katlanabilir ekranlı telefonu Mi Mix 4 yolda - Haberler - indir.com

Xiaomi'nin katlanabilir ekranlı telefonu Mi Mix 4 yolda

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-04 11:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Xiaomi’nin ilk katlanabilir telefonu Mi Mix 4 Pro Maxhakkında detaylar gelmeye başladı.

Akıllı telefon pazarına yeni bir soluk getiren katlanabilir ekranlı telefonların üretimi hız kesmeden devam ederken, teknoloji şirketleri ardı ardına bu rekabete dahil oluyor. Hatırlarsanız geçtiğimiz sene Xiaomi’nin de katlanabilir ekranlı bir akıllı telefon üzerinde çalıştığını sizlerle paylaşmıştık. Bugün gelen bilgiler ise Xiaomi’nin katlanabilir ekranlı telefonu Mi Mix 4 Pro Max hakkındaki bazı detayları ortaya çıkardı.

Xiaomi, yeni mağazalarını Adana ve Gebze'de açtıXiaomi, yeni mağazalarını Adana ve Gebze'de açtı

Display Search şirketinin kurucusu Ross Young, Xiaomi‘nin ilk katlanabilen akıllı telefonu hakkında önemli bilgiler paylaştı. Ross Young‘a göre Xiaomi‘nin ilk katlanabilen akıllı telefonu, Mi Mix 4 Pro Max ismiyle piyasaya sürülecek. Xioami’nin Mi Mix serisinin yenilikleri serisi olduğunu düşünürsek bu ihtimalin oldukça yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

Mi Mix 4 Pro yolda

Paylaşılan bilgilere göre Xiaomi katlanabilir ekranlı telefonunda TCL’nin yan kuruluşu olan CSOT’un geliştirdiği ekranları kullanacak. Mi Mix 4 Pro Max'ın Huawei gibi dışa katlanan bir model olacağı söyleniyor. Bununla birlikte, ekran katlandığında 6.38 inçlik boyuta sahip olacağı da aktarılmakta. Hatırlarsanız daha önce gelen sızıntılar Xiaomi‘nin ilk katlanabilen telefonunun ekranının Samsung tarafından tedarik edileceği yönündeydi. Ancak Young’a göre, Samsung Display‘in gelecekte başka bir Xiaomi katlanabilen telefon için ekran üretecek.

Xiaomi'nin Mi Mix Alpha 2 için aldığı patenler tasarım hakkında ipucu veriyor

Uzun bir süredir katlanabilir ekranlı telefon üzerinde çalışan Xiaomi’nin ise bu telefonu ne zaman piyasaya süreceği hala belirsizliğini koruyor. Hatırlarsanız şirket ilk olarak 2019 senesinin başlarında katlanabilen bir akıllı telefon prototipi göstermişti. Ancak bu prototip üzerinden iki sene geçmesine rağmen telefon hala piyasaya sürülmedi. Günümüzde gelen sızıntılar ise şirketin birden fazla katlanabilir ekranlı telefon üzerinde çalıştığını gösteriyor. Fakat şirketin ilk katlanabilir ekranlı telefonu olacağı düşünülen Mi Mix 4 Pro Max‘in teknik özellikleri hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor. Cihaz hakkındaki tahminler Mi Mix 4 Pro Max'ın gücünü Snapdragon 888 yonga setinden alacağı yönünde. Ayrıca kamera tarafında da yeni yazılımsal değişikliklerin olması muhtemel görünüyor. Mi Mix 4 Pro Max hakkında bu ay içinde daha fazla bilginin gelmesi bekleniyor. Xiaomi’nin katlanabilir ekranlı telefonları hakkındaki gelişmelerden sizleri haberdar etmeye devam edeceğiz.


Xiaomi MiTalk ile Clubhouse'a rakip oluyorXiaomi MiTalk ile Clubhouse'a rakip oluyor
Xiaomi Mi 11 Ultra'nın olası özellikleriXiaomi Mi 11 Ultra'nın olası özellikleri

PAYLAŞ