Xiaomi’nin ekran altı kamera teknolojisi hakkında açıklama yaptı - Haberler - indir.com

Xiaomi’nin ekran altı kamera teknolojisi hakkında açıklama yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-30 20:40:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Çinli teknoloji şirketi Xoami, birçok geliştirme ve teknoloji üzerinde çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Bu teknolojilerden birisi ise ekran altı kamera teknolojisi oluyor. Xiaomi’nin bu teknoloji üzerinde çalışmaları devam ederken, konu hakkında kötü bir haber geldi. Üretici markalar, akıllı telefonlarda yer alan çerçeveleri inceltmek ve yok etmek adına yenilikçi çözümler aramaya devam ediyorlar. Çentikler sonrasında ekran delikleri ve kızaklı sistemlerin yanı sıra yeni ekran altı kamera teknolojisi ile bir ilk gerçekleştirilmek isteniyor. Bu teknoloji için ise 2020’de yeni bir dönem açılacağı çeşitli şirketler tarafından açıklanıyor. Daha öncesinde ise OPPO ve şimdi ise Xiaom, bu teknolojinin henüz seri üretime hazır olmadığını ifade ediyor.

Xiaomi’den ekran altı kamera teknolojisinden kötü haber geldi

Xiaomi, Nikon, Canon ya da Hasselblad'la ortaklık yapabilir!Xiaomi, Nikon, Canon ya da Hasselblad'la ortaklık yapabilir!

2020’nin ilk yarısında ön kamerası ekran altında yer alan bir akıllı telefonun kesin olarak gelmesi bekleniyor. Öyle ki daha önce OPPO ve şimdi ise Xiaomi henüz bu teknolojinin seri üretime hazır olmadığı ifade ediliyor. Bu teknoloji için detay çizimlerin olması gerektiği ve üretimin kolay olmadığı biliniyor. Şuan için ön kamera üzerine denk gelen ekran kamera bölümünde bir kare yer alıyor. Bu görüntünün alınabilmesi için piksel yoğunluğu düşük seviyesi de yer alıyor. Yüksek PPI değerinde iyi görüntü alınmadığı aktaran Xiaomi, bu sorunları çözmeden piyasaya modelini sunmak istemiyor.

Bakalım Xiaomi yaşadığı ekran altı teknoloji sorunlarını aşıp bu modelini piyasaya hazır hale getirebilecek mi göreceğiz.  


Xiaomi Mi 10 SE'nin teknik özellikleri belli olmaya başladıXiaomi Mi 10 SE'nin teknik özellikleri belli olmaya başladı
Xiaomi Mi 10 serisinde şeffaf versiyon olacak mı?Xiaomi Mi 10 serisinde şeffaf versiyon olacak mı?

PAYLAŞ