Xiaomi’nin bütçe dostu akıllı telefonlar için fiyat değişikliğine gidebilir - Haberler - indir.com

Xiaomi’nin bütçe dostu akıllı telefonlar için fiyat değişikliğine gidebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-05 13:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Uygun fiyatlı akıllı telefonlarıyla global çapta önemli bir popülerlik kazanan Çin merkezli akıllı telefon üretici Xiaomi beklenmedik bir kararla gündemde.

Akıllı telefon piyasasında bütçe dostu akıllı telefonlarla ön plana çıkan Xiaomi özellikl Mi A serisiyle kullanıcıların beğenisini kazanmıştı. Ancak bugün bütçe dostu telefonları hakkında yeni bir karar aldığını duyuran şirket dahil uygun fiyatlı telefonlarını bundan sonra Android One işletim sistemiyle piyasaya sürmeyeceğini açıkladı. Bu durum Mi A serisi için de tüm gidişatı değiştirecek. Şirketin yeni tanıtması beklenen Mi A4 ya piyasaya hiç sürülmeyecek ya da sınıfındaki diğer akıllı telefonlardan daha yüksek fiyat etiketiyle alıcı karşısına çıkacak.

Xiaomi Mi Electric Scooter 1S özellikleri ve fiyatıXiaomi Mi Electric Scooter 1S özellikleri ve fiyatı

2020'de alabileceğiniz en iyi Çin üretimi telefonlar

Giriş seğmen akıllı telefonlarda saf Android deneyimi sunan şirketin yeni açıkladığı kararı neden aldığı bilinmese de pek çok kullanıcı da hayal kırıklığı yarattığı aşikar.  Ancak uygun fiyatlı akıllı telefonlarında bu politikayı izleyen tek şirket Xiaomi de değil. Hatırlarsanız daha önce Motorola ve OnePlus gibiakıllı telefon üreticileri de bu işletim sisteminden uzaklaştıklarını belirten açıklamalarda bulunmuştu. Günümüzde ülkemizde satışta olan akıllı telefonlar arasında artık kullanıcılarına saf Android sistemi sunan telefonun neredeyse kalmadığını söylemek mümkün. Bu durum tabi ki de beraberinde daha yüksek fiyat etiketli akıllı telefonları karşımıza çıkarıyor. Şirketlerin bu politikayı haksız rekabet ortamı oluşturmamak için izlediği düşünülse de önümüzde günlerde uygun fiyat segmentli telefonların satış bandı ciddi anlamda değişecek gibi görünüyor.


Xiaomi Mi 10 Pro Plus'ın özellikleri açıklandıXiaomi Mi 10 Pro Plus'ın özellikleri açıklandı
Xiaomi Mi 10 Pro Plus'ın performansını kullanıcıları belirleyecekXiaomi Mi 10 Pro Plus'ın performansını kullanıcıları belirleyecek

PAYLAŞ