Xiaomi'nin bağımsız firması POCO, Xiaomi'ye rest çekti - Haberler - indir.com

Xiaomi'nin bağımsız firması POCO, Xiaomi'ye rest çekti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-21 10:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Xiaomi’nin bağımsız markası olarak bilinen POCO’dan ilginç bir çıkış geldi. 2 şirket, karşı karşıya gelirken, POCO’nun ayrılma ihtimali konuşulmaya başlandı.

Xiaomi ile POCO her ne kadar tek marka olarak bilinse de geçtiğimiz yıl yaşanan ciddi ayrılık, iki şirket arasındaki bağların kopmasına neden olmuştu. Ayrılığa rağmen POCO modellerinde Xiaomi’nin altyapısı kullanılırken, MIUI ara yüzü gibi pek çok ortak nokta bulunuyordu. Tüm bu ortak kullanımlara rağmen iki şirketin birbirinden tamamen ayrılması da mevcut dönemde oldukça dikkat çekmişti. Gelinen noktada ise POCO, Xiaomi’ye karşı önemli bir hamle yapmaya hazırlanıyor.

Xiaomi amiral gemisi tablet üretecekXiaomi amiral gemisi tablet üretecek

XDA verilerine dikkat çeken detay 

MIUI 12.5 ara yüzü için hazırlıkların yapıldığı POCO ve Xiaomi cephesinde, POCO modellerinin XDA verileri, farklı bir duruma dikkat çekti. Paylaşılan verilere göre POCO, MIUI 12.5 sürümü için farklı sunucuları kullanmaya başladı. Bu durum şirketin kendi hazırlıklarını yaptığını net olarak gösterirken MIUI 12.5 sürümünün Xiaomi ve POCO’nun kullandığı son sürüm olacağı öne sürüldü. Böyle bir ayrım sonrasında ise yeni POCO modellerinde POCO tarafından geliştirilecek yeni ara yüzleri kullanılacak. Ancak şirketin bu konuda henüz bir çalışması bulunmuyor. Bağımsız olduktan sonra ortak kullanımları ve Xiaomi ile benzerliklerini tek tek oradan kaldıran POCO’nun bundan sonraki süreçte pazarda nasıl bir durum alacağı da merak ediliyor. Konuyla ilgili önümüzdeki günlerde yeni bir açıklama gelebilir.


Xiaomi Mi 11 Ultra su altında açılış yaptıXiaomi Mi 11 Ultra su altında açılış yaptı

PAYLAŞ