Xiaomi'nin ABD'deki kaderi belli oldu - Haberler - indir.com

Xiaomi'nin ABD'deki kaderi belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-27 18:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bir süredir ABD’de kaderi ne olacağı belirsiz olan Xiaomi hakkında nihai karar dün verildi. Alınan kararla Xiaomi resmi olarak kara listeden çıkarıldı.

Bu senenin Ocak ayında Çin ordusu ve hükümeti ile askeri iş birliği yaptığı iddiasıyla Xiaomi, ABD tarafından kara listeye eklenmişti. Fakat Xiaomi, bu karar karşısında dava açmış ve hakkını yasal yollarla savunmak için harekete geçmişti. Ancak Xiaomi’ye karşı yapılan bu hamle şirketin Huawei ile aynı kaderi paylaşma ihtimalini de beraberinde getirmişti ki dün itibariyle bu ihtimal şimdilik ortadan kalktı. ABD’ye açtığı dava sonucunda haklı bulundu ve bugün itibariyle resmen kara listeden çıkarıldı.

Xiaomi Avrupa'da Apple'ın tahtını elinden aldı!Xiaomi Avrupa'da Apple'ın tahtını elinden aldı!

Xiaomi Redmi Note 8, 2021 tanıtıldı

Xiaomi, Hong Kong Borsası'na yapılan bildirimde, "ABD Kolombiya Bölgesi Bölge Mahkemesi, ABD Savunma Bakanlığı'nın şirketi Komunist Çin Ordusu Şirketi (CCMC) olarak tanımlama kararının kaldırılmasına yönelik hükmü salı günü tebliği edildi" ifadelerine yer vermişti.

Lei Jun’un basın açıklaması

"Bu açıklama, Xiaomi Corporation ("Şirket" ve bağlı kuruluşları "Grup") tarafından gönüllü olarak yapılmıştır.

Şirketin 15 Ocak 2021, 31 Ocak 2021 ve 14 Mart 2021 tarihli açıklamalarına atıfta bulunulmuştur.

ABD District of Columbia Bölge Mahkemesi, 25 Mayıs 2021 tarihinde saat 16.09'da (Doğu Standart Saati) ABD Savunma Bakanlığı'nın 14 Ocak 2021 tarihinde Xiaomi'yi "Komünist Çin Askeri Şirketi" (CCMC) olarak belirlemesini iptal eden kesinleşmiş kararını yayınladı. Kesinleşmiş kararla birlikte ABD vatandaşlarının ve tüzel kişilerin Xiaomi menkul kıymetlerini satın alma veya tutma yetkisine ilişkin tüm kısıtlamalar resmen kaldırılmış oldu.

Xiaomi olarak dünya genelindeki tüm kullanıcılarımızın, iş ortaklarımızın, çalışanlarımızın ve hissedarlarımızın bu süreçte bize verdikleri destek ve güven için teşekkür ediyoruz. Açık, şeffaf, borsada işlem gören ve bağımsız bir şirket olarak faaliyet gösteren ve yönetilen bir şirket olduğumuzu yineliyoruz. Xiaomi olarak kullanıcılarımıza güvenilir tüketici elektroniği ürünleri ve hizmetleri sunmaya, dünyadaki herkesin yenilikçi teknolojilerle daha iyi bir yaşam sürmelerini sağlamak için en adil fiyatlarla harika ürünler sunmaya devam edeceğiz.

Hissedarların ve potansiyel yatırımcıların, şirket menkul kıymetleriyle işlem yaparken dikkatli olmaları tavsiye edilmektedir.

Yönetim Kurulu Emriyle

Lei Jun - Xiaomi Corporation Başkanı"

 


Xiaomi Redmi Note 8, 2021 tanıtıldıXiaomi Redmi Note 8, 2021 tanıtıldı
Xiaomi'den yeni katlanabilir ekranlı telefon patentiXiaomi'den yeni katlanabilir ekranlı telefon patenti

PAYLAŞ